Waarschuwingsbericht

Log in of registreer om dit formulier in te vullen.
08 nov 2017

Startdag Club Sport Innovatie

Inhoud

Wil jij graag werk maken van innovatie in jouw federatie? Zie je groeikansen op vlak van vernieuwde sportvormen binnen jouw clubs? Of heb je het gevoel dat je meer mensen zou kunnen bereiken met een uitgebreider aanbod? Begin er niet roekeloos en ondoordacht aan maar ga efficiënt en effectief te werk dankzij de ClubSportInnovatie methode!

Binnen de wetenschappelijke valorisatie projecten van de overheid ontwikkelde de KU Leuven afgelopen jaar een stappenplan voor vernieuwend projectmanagement binnen sportfederaties. Dit project werd eerder al aan de sportsector voorgesteld op de Kennisdag van KICS.
Via de ontwikkelde werkwijze komt de sportclub centraal te staan. Het biedt immers richtlijnen voor sportfederaties ter integratie van een vernieuwend sportaanbod in clubs of binnen de federatie.
De CSI methode vertrekt vanuit een analyse van (de situatie op) organisatie- en ledenniveau om op die manier, via een gerichte brainstormtechniek, op zoek te gaan naar een gepaste innovatiestrategie. De betrokkenheid van de clubs is hierbij van cruciaal belang om nadien de gedragenheid te garanderen. Op basis van een leidraad wordt nadien een projectplan opgesteld, waarbij ook nagedacht wordt over het streven naar duurzaamheid na de implementatie.
Deze CSI techniek biedt een federatie niet enkel een handig stappenplan maar ook de nodige tools om tot een innoverende succesformule te komen!
Aangezien VSF, net als de federaties die deel uitmaakten van de praktijktest, gelooft in deze werkwijze besliste VSF dit eindproduct van de KU Leuven verder in te bedden in haar werking en hier ook begeleiding voor federaties in te voorzien.
Graag nodigen we geïnteresseerde federaties dan ook uit om samen de eerste stappen te zetten in dit vernieuwende projectmanagement.

Op de startdag op 8 november overlopen we samen het stappenplan inhoudelijk en helpen we je bij de verkenning van de behorende tools.
Aan de hand van werkfiches, die je die dag mee zal krijgen, kan je gemakkelijk van start gaan met het innovatieproces binnen je federatie.
Bovendien kan je, indien gewenst, in de namiddag nog deelnemen aan een opleiding tot brainstormbegeleider met de GPS techniek.

Programma

  • 9u30 - 12u30: Stappenplan voor vernieuwend projectmanagement, hoe begin ik er aan + overlopen gebruik praktische tools
    (
    Presentatie door KU Leuven : Professor Jeroen Scheerder en Bart Verschueren)
  • 13u30-16u: Opleiding tot brainstormbegeleider GPS techniek
    (Presentatie door Innovatiecentrum: Bas Sturm)

Kan je er op 8 november onmogelijk bij zijn? KU Leuven ontwikkelde een praktijkgids die je door het stappenplan loodst aan de hand van cases, good practices en tips. Leg deze naast het stappenplan en je bent vertrokken.

Begeleiding

De infosessie wordt gegeven door KU Leuven, het Innovatiecentrum en VSF.

Praktisch

DATUMLOCATIEGEBOUWZAALTIJDDEELNAMEPRIJSDEADLINE
8/11/2017GentHuis vd SportBoerekreek9u30 - 16u

gratis voor leden VSF
€20 externe deelnemers

23/10/2017

Na inschrijving ontvang je een aantal dagen vóór de bijscholing een e-mail met meer informatie.

Annulering

Deze infosessie is gratis voor leden van VSF.
Ben je ingeschreven, maar kan je toch niet komen? Laat het graag zo snel mogelijk weten aan Tine (09 243 12 90).

Inschrijven