21/01/2021

De wet op de overheidsopdrachten toegelicht (digitaal)

Inhoud

De wet op de overheidsopdrachten. Zeker geen evidente en glasheldere materie. 
Wél iets waar veel federaties op een bepaald moment in hun aankoopbeleid mee geconfronteerd worden. Want deze wetgeving geldt, in tegenstelling tot wat je misschien zou verwachten, niet louter en alleen voor overheidsinstanties, ook gesubsidieerde organisaties vallen er in sommige gevallen onder. 

Hoe kan je op een pragmatische maar toch correcte manier omgaan met de wet op de overheidsopdrachten? Wanneer val je onder deze wet? Wat zijn de principes erachter? Hoe geef je dit vorm? 
En een stapje verder nog: hoe vertaal je de ideeën die in de wet zitten naar een algemeen strategisch aankoopbeleid?

De wetgeving is geen doel op zich, maar een middel om op een goeie en verstandige manier een inkoopbeleid op te zetten. Hoe begin je er aan? Hoe maak je een bestek? Over welke dingen onderhandel je en hoe pak je deze onderhandelingen aan? Hoe ga je om met gewiekste verkopers en hoe kan je die uit hun comfortzone halen? Hoe laat je firma’s in jouw rijtje lopen en niet omgekeerd.

Lees je je graag al even in in deze wetgeving? Lees onze samenvatting.

Begeleiding

Deze praktische bijscholing wordt verzorgd door Ludovic Van den Bulck. Ludovic is aankoopmanager bij een groot lokaal bestuur en geeft in dat kader leiding aan een dertigtal mensen, allen professioneel bezig met overheidsaankopen, dit zowel voor werken, leveringen als diensten.
Hij neemt jullie mee in de do's en don'ts bij het werken met de wet op de overheidsopdrachten. Dit alles in eenvoudige en verstaanbare taal. Je hoeft dus zeker geen jurist van achtergrond te zijn om deze bijscholing te volgen.

Praktisch

DATUM Locatie TIJD DEELNAMEPRIJS
donderdag 21/01/2021

Digitaal (deelnamelink te ontvangen na inschrijving)

10u30- 13u gratis voor leden VSF
€ 20 voor niet-leden

Na inschrijving ontvang je een aantal dagen vóór de bijscholing de factuur en een e-mail met meer informatie.

Annulering

Bij annulering meer dan 1 maand vóór de bijscholing plaatsvindt, wordt de deelnameprijs volledig terugbetaald.
Bij annulering minder dan 1 maand maar meer dan 10 dagen vóór de bijscholing plaatsvindt, wordt 50% van de deelnameprijs gefactureerd.
Bij annulering minder dan 10 dagen vóór de bijscholing plaatsvindt, wordt de deelnameprijs volledig gefactureerd.

Inschrijven

Bij inschrijving verklaar je je akkoord met de algemene voorwaarden van VSF.