Bart Vermeire (VJF) nieuw lid AV G-sport Vlaanderen

Elke dag zijn er duizenden sporters met een handicap die het beste van zichzelf geven. Steeds meer federaties zetten hier dan ook op in en dat kunnen we enkel aanmoedigen.

G-sport Vlaanderen wil nóg meer mensen met een beperking duurzaam aan het sporten of bewegen brengen. Door te sensibiliseren, een kenniscentrum uit te bouwen én doorgedreven samenwerkingsverbanden aan te gaan, willen ze dit ambitieus project nieuw leven inblazen.

VSF zetelt reeds in de AV, maar vanaf nu vaardigen wij ook één van onze leden af om mee richting te geven aan de werking van G-sport Vlaanderen, namelijk Bart Vermeire (Vlaamse Judofederatie).
Bart was voordien manager bij Special Olympics en is reeds twaalf jaar dossierbeheerder voor G-sport binnen zijn federatie. Ook op het veld werkt hij al jaren met mensen met een verstandelijke beperking.
Door zijn kandidatuur hoopt hij op een positieve manier G-sport nog toegankelijker te maken voor het grote publiek zonder vooroordelen en nog meer opportuniteiten te creëren voor de G-sporters zelf.

Tine Van Bossuyt