Clubgrade verkenningsgroep op 4 december: schrijf je in

Tijdens de verkenningsgroep "Sportclubondersteuners" op 4 december in Gent gaan we op zoek naar succesvolle (aspecten van) ondersteuningsvormen rond sportclubondersteuning en leren we uit ervaringen van anderen. Heb jij al (mee)gewerkt aan een stappenplan om sportclubs te versterken? Schrijf je dan zeker in.

Clubgrade wil een sportclub de upgrade geven waar ze die nodig heeft. Om zo te komen tot een sterkere sportclub die veerkrachtig en toekomstgericht is op vlak van haar eigen dromen, noden en uitdagingen. Zodat een sportclub een plaats is waar mensen graag zijn, waar iedereen zich thuis voelt, waar de neuzen in dezelfde richting staan en elke medewerker zijn taken kent. Op die manier verzekert een sportclub haar toekomst en verhoogt ze haar beleidsvoerend vermogen.

Ondersteuners van sportclubs spelen hierin een belangrijke rol, zij zijn vaak het eerste aanspreekpunt voor clubs. Naast inzichten uit sportclubs luisteren we bijgevolg ook graag naar ervaringen van ondersteuners wat voor hen wel/niet werkt in het ondersteunen van sportclubs. Deel je graag je inzichten en ervaringen, schrijf je dan hier in voor de verkenningsgroep "Sportclubondersteuners" op 4 december. Samen met de andere verkenningsgroepen, individuele gesprekken en ander onderzoek vormt deze inputverzameling de basis om verder aan te slag te gaan.

Dit moment wordt begeleid door de participatie-expert Levuur, samen met Vrijwilligerswerk Werkt (Koen Vermeulen) en UGent, de VSF-partners binnen Clubgrade.

Ter info: de verkenningsgroep "Sportclubondersteuners" heeft een andere invalshoek en een breder doelpubliek dan de Feed&Food momenten in augustus 2017. Daar luisterden we in een allereerste stap naar federaties:

  • Wat zij verstaan onder het “verhogen van beleidsvoerend vermogen” van sportclubs?
  • Wat het zeker niet is voor hen?
  • Waar zij kansen/valkuilen zien voor Clubgrade?
Gepost door: 
Yves Van Ginneken