Derde "Week van de Official"

Van 7 tot en met 15 oktober zetten we opnieuw alle scheidsrechters, juryleden, tijdsopnemers,... in Vlaanderen in de bloemetjes. Dit jaar treedt Frank De Bleeckere op als ambassadeur van alle officials. De voormalige topscheidsrechter steunt de campagne en wil mee respect vragen voor alle officials.

De campagne "Week van de Official" vraagt om respect en waardering voor de wekelijkse inzet van alle officials in Vlaanderen. Maar liefst 33 sportfederaties, goed voor meer dan 900.000 sporters, zetten in 2017 mee hun schouders onder de derde editie van de campagneweek.

Acties en initiatieven

Honderden sporters en sportclubs organiseren tijdens deze week heel wat acties en initiatieven om de official te bedanken. Een schouderklopje, een kleine attentie, een feestje,… of gewoon een “dikke merci”.

Tijdens deze week juichen de supporters ook hun official toe (met meer dan 30.000 cheering sticks) op sportwedstrijden en -evenementen.

Bovendien worden de hashtags #bedanktscheids #bedanktjury gebruikt om op sociale media de acties te delen.

Ambassadeur van alle officials

Frank De Bleeckere treedt op als boegbeeld van de campagne en wil vanuit zijn eigen ervaringen oproepen om even stil te staan bij de rol van de official in iedere sport. Vlaanderen telt meer dan 15.000 officials, deze zijn doorgaans heel trouw aan hun functie. 70 procent van hen denkt niet aan stoppen. Toch is er bij 80 procent van de sportfederaties een nijpend tekort aan scheidsrechters, juryleden, tijdsopnemers,...

“Official zijn is een belangrijke functie, in om het even welke sport. Maar het nodige respect tegenover de official is vaak nog ver te zoeken en daarom tonen we tijdens de Week van de Official hoe het wél kan.”

Meer info: www.weekvandeofficial.be

Sara Pannecoucke