Neem deel aan een Erasmus+ Sport-project in 2018

De oproep voor Erasmus+ Sport 2018 is bekendgemaakt. Ten laatste op 5 april 2018 kan je een projectvoorstel indienen om vanaf 2019 EU-subsidies te ontvangen. EU Sport Link en Sport Vlaanderen organiseren binnenkort een infosessie.

Alle criteria voor de Erasmus+ Sport-oproep van 2018 zijn bekend.

Je kan aansluiten bij het projectvoorstel van een andere organisatie (deelnemer) of zelf een projectvoorstel indienen (leider).

De belangrijkste kansen voor sportfederaties en hun clubs zijn er bij de "kleine samenwerkingsverbanden" waar je met minimaal 3 partners uit de EU tot € 60.000 kan ontvangen en ook de "grote samenwerkingsverbanden" waar je met minimum 5 partners uit de EU tot € 400.000 kan ontvangen.

Sportfederaties en -clubs horen uitdrukkelijk tot de doelgroep van deze oproep.

Save the dates: infosessies

EU Sport Link en Sport Vlaanderen organiseren midden januari 2018 een infosessie over deze oproep in het Lovelinggebouw (aan het treinstation van Gent), specifiek voor Vlaanderen. De precieze datum en de mogelijkheid om in te schrijven op deze infosessie verschijnt in onze eerstvolgende nieuwsbrief.

De EU organiseert op 30 januari 2018 in Brussel ook een infosessie over deze oproep.

Alles over sport en de EU

Op de Europapagina van de VSF-website vind je voor jouw sportfederatie of -club nog meer praktische informatie over deze Erasmus+ Sport-projectoproep, over andere subsidiekansen voor de sportfederaties en -clubs in de EU, over hoe je aan een Europees project begint, tips over internationaliseren,...

50% kans op selectie van een klein Erasmus+ Sport-samenwerkingsverband

Zowel het budget, het aantal geselecteerde projecten en de kans op selectie van een project voor Erasmus+ Sport stijgt jaar na jaar. Het aantal geselecteerde projecten steeg van 45 (2014) naar 75 (2015), 130 (2016), 170 (2017) en in 2018 worden er 220 Erasmus+ Sport-projecten geselecteerd. De kans op selectie van een "klein samenwerkingsverband" was 50% in 2016 en 2017. Voor een "groot samenwerkingsverband" was dat in 2016 en 2017 ongeveer 25%.

Grace Hellinckx