Nieuwe ondertekeningsprocedure Panathlonverklaring

Veel sportfederaties stimuleren hun clubs binnen het kader van een kwaliteitslabel om de Panathlonverklaring rond ethiek in de jeugdsport te ondertekenen. De ondertekeningsprocedure hiervoor werd recent door het Internationaal Centrum Ethiek in de Sport, in samenwerking met Panathlon Vlaanderen, in een volledig nieuw kleedje gestoken.

Organisaties en personen kunnen de Panathlonverklaring voortaan digitaal ondertekenen via www.ethischsporten.be/panathlonverklaring. Na registratie verschijnt de ondertekening meteen online op de lijst met ondertekenaars. Deze lijst geldt vanaf nu als de enige officiƫle lijst met ondertekeningen voor Vlaanderen. Per mail krijgen ondertekenaars een persoonlijk attest toegestuurd dat gebruikt kan worden voor promotie of als bewijsstuk voor een subsidiedossier.

En natuurlijk kunnen ook sportfederaties zelf de Panathlonverklaring ondertekenen en een persoonlijk attest ontvangen!

Grace Hellinckx