Save the date: Clubgrade 4 december

Op maandag 4 december 2017 vindt tussen 10u en 12u30 in Gent een verkenningsgroep plaats m.b.t. het nieuwe project Clubgrade om sportclubs sterker te maken. Clubgrade?! Jaja, het project dat we met 30 federaties en clubs bespraken tijdens de Feed & Food momenten heeft een naam.

In een eerste stap van het nieuwe project luisterde VSF tijdens die Feed & Food zomermomenten naar federaties om te achterhalen:

• wat jullie verstaan onder het beleidsvoerend vermogen van clubs.
  • welke kansen en valkuilen jullie zien voor het nieuwe project.

De terugblik op die momenten kwam in de vorige nieuwsbrief aan bod. In een volgende stap gaan we op 4 december 2017 tussen 10u en 12u30 in een interactieve setting dieper in op eigen ervaringen van sportclubondersteuning. Hou dit moment dus zeker vrij in je agenda! Binnen 2 weken starten de inschrijvingen. We gaan via de aanpak van het waarderend onderzoek op zoek naar kritische succesfactoren in methodieken die geprobeerd/toegepast werden/worden. De meerwaarde om deel te nemen zit dus absoluut ook in de onderlinge uitwisseling.

Ter info: Je kan nu al verder input leveren voor het nieuwe project. Binnen de werking van de Vlaamse Sportfederatie en het Dynamo Project kennen we allerlei federatie-initiatieven. Heb jij of je federatie toch een sportclubondersteunend initiatief ondernomen waarvan je denkt dat VSF of Dynamo Project nog niet op de hoogte is? Kan je voor jezelf daaruit succesfactoren, of net valkuilen halen? Mail het ons even, bel ons op of laat hier iets achter.

Yves Van Ginneken