Update GDPR-ondersteuning

In samenwerking met Scwitch organiseerde VSF op 15 november een eerste werksessie GDPR voor sportfederaties. Een tweede sessie, gepland op 15 december, is al een tijdje volzet. Vanaf nu kan je inschrijven voor een derde werksessie GDPR, op 10 januari 2018. Ook voor sportclubs organiseren we, via het Dynamo Project, bijscholingen rond dit onderwerp.

Inschrijven voor de werksessie op 10 januari (voor sportfederaties, lid van VSF) kan via deze link.
Gezien het belang en de complexiteit van de materie zal elke werksessie gevolgd worden door een opvolgingssessie eind januari (data nog te bepalen), inbegrepen in de inschrijvingsprijs.

Ga aan de slag

We raden alle federaties aan om het GDPR-thema aan te pakken. De toolbox van Scwitch met concreet logboek / stappenplan en kant-en-klare sjablonen biedt een goede houvast en leidraad hiervoor.

We ontvingen recent van de Privacycommissie ook een inschrijvingslink om gratis deel te nemen aan een webinar “GDPR - Focus op 2 verplichtingen voor de verwerkingsverantwoordelijke en verwerker” op donderdag 21 december 2017 van 12u tot 14u (spreker: Willem Debeuckelaere).
Het seminarie verloopt online – je volgt dus via de computer – en wordt georganiseerd door de juridische nieuwslijn Lexalert.
Indien je het seminarie niet live kan volgen, krijg je een opname per e-mail toegestuurd.
Schrijf tijdig in, de plaatsen zijn beperkt.

Wat met onze sportclubs?

Begin 2018 organiseert het Dynamo Project in samenwerking met Scwitch bijscholingen in de verschillende provincies. De data en locaties vind je op deze pagina. Moedig jullie clubs zeker aan om hierop aanwezig te zijn!
In de werksessie voor sportfederaties komt ook de rol van de sportfederatie ten opzichte van de clubs ruim aan bod.

Leen Magherman