Visienota over statuut semi-agorale arbeid goedgekeurd

De Vlaamse Regering heeft afgelopen vrijdag onder impuls van minister Muyters een visietekst goedgekeurd over de contouren van een semi-agoraal statuut (nieuwe naam: statuut vrijetijdswerk).

Bekijk hier de visietekst.

De Vlaamse Sportfederatie zal op 8 maart deelnemen aan een politiek debat rond vrijwilligerswerk en semi-agorale arbeid, georganiseerd door de Verenigde Verenigingen. Tijdens dit debat zal de VSF de kans krijgen om de noodzaak van een semi-agoraal statuut voor de sportsector te verduidelijken en om hierover in debat te gaan met federale parlementsleden van de verschillende politieke partijen.

Wij houden jullie uiteraard op de hoogte van verdere ontwikkelingen in dit belangrijke dossier voor de sportsector.

Geraldine Mattens