Wees niet bang van de GDPR

Op 29 juni 2017 organiseerden VSF en Sport Vlaanderen al een infosessie over de Algemene Verordening Gegevensbescherming ("AVG" of beter gekend als "de GDPR"), gegeven door de Privacycommissie.

En nu?

Hoe ga je nu concreet aan de slag?
Een goed instrument hiervoor is de toolbox GDPR van Scwitch. Het geeft een duidelijk overzicht van wat de nieuwe regelgeving betekent voor socio-culturele organisaties. Het biedt bovendien een stappenplan en modeldocumenten om elke stap concreet aan te pakken.
Neem dus zeker een kijkje in de toolbox en ga ermee aan de slag in je federatie! Alle organisaties hebben tot 25 mei 2018 tijd om zich aan de nieuwe eisen aan te passen.

Ben je aan de slag (gegaan) met het stappenplan maar zit je ergens vast? Bots je op concrete of minder concrete problemen, twijfels of uitdagingen?
In samenwerking met Scwitch organiseert VSF werksessies GDPR. Kijk even in onze agenda. Daar vind je alle geplande sessies en kan je doorklikken naar een specifieke sessie voor meer informatie en om in te schrijven.
Deelnemende federaties krijgen op voorhand een aantal concrete opdrachten uit de toolbox mee, waarmee ze als voorbereiding op de sessie aan de slag moeten gaan. Tijdens de sessie worden die opdrachten overlopen en kunnen federaties hun GDPR-uitdagingen, -twijfels en -problemen voorleggen aan een aantal experten. Deelname heeft dus enkel zin als je de voorbereidende opdrachten uitvoert voor de sessie.

Wat met onze sportclubs?

Krijgen jullie ook af en toe al vragen van jullie sportclubs?
Weet dat we via Scwitch ook bezig zijn met de realisatie van een "light" versie van hun toolbox, specifiek op maat van echte vrijwilligersorganisaties zoals sportclubs.
Ook organiseert het Dynamo Project - in samenwerking met Scwitch - begin 2018 bijscholingen in de verschillende provincies. De data en locaties vind je op deze pagina.

Leen Magherman