Aangepast dopingreglement op de agenda van je AV

Op 1 januari 2021 trad wereldwijd een nieuwe WADA-code in werking. NADO Vlaanderen is momenteel bezig aanpassingen aan het bestaande antidopingdecreet door te voeren. Op dit moment worden de opmerkingen van de Raad van State verwerkt en is er finaal overleg met WADA. NADO wil tegen eind februari met de tekst naar de Vlaamse Regering en het Vlaams Parlement kunnen stappen.

Ook voor jouw federatie heeft het gevolgen: een aangepast dopingreglement zal nodig zijn om te voldoen aan de recentste regelgeving. NADO bezorgt ons zo snel mogelijk een modelreglement voor sportfederaties.

Is het een bevoegdheid van de AV van je federatie om te beslissen over het aanvaarden van nieuwe (doping)reglementen, dan voeg je dit punt best tijdig aan de (voorlopige) agenda toe. NADO maakt zich sterk dat ze ons ten laatste begin maart het model kunnen bezorgen.

Via de gloednieuwe website www.dopingvrij.vlaanderen vind je trouwens meer informatie over het antidopingbeleid.

Lien Berton