Terugblik: Week van de official 2018

De vierde editie van de Week van de Official was een schot in de roos. Van 6 tot 14 oktober bedankte de VSF opnieuw samen met 33 sportfederaties hun officials. Het werd een hartverwarmende week.

In ons jaaroverzicht blikken we terug op de 10 VSF-highlights van het afgelopen jaar. De Week van de Official is daar alvast één van. Omdat dit een project is met heel wat participatie van federaties en clubs komen we hier graag wat uitgebreider op terug.

Gewoonweg… Omdat ze het verdienen.

Enkele highlights:

De week werd letterlijk op gang gefloten. Op zaterdag 6 oktober 2018 werd Vlaams minister van Sport Philippe Muyters voor 1 dag voetbalscheidsrechter. Hij leidde een match van de U13 in KRC Gent tegen KVK Westhoek en hielp zo mee aandacht en respect vragen voor alle Vlaamse officials.

Bekijk zeker even onze leuke aftermovie van deze actie.

Tijdens deze week werden 5.000 goodie bags rechtstreeks geschonken aan de officials door 23 sportfederaties. In de goodie bags zaten heel wat nuttige en leuke zaken voor de Vlaamse official. Het was een rechtstreekse bedanking voor hun wekelijkse inzet.

Ook in de media konden we weer op aandacht rekenen. De campagne en het verhaal van enkele scheidsrechters werden opgepikt in verschillende media (VTM, De Morgen, Het Laatste Nieuws, Het Nieuwsblad, Metro, MNM, Studio Brussel, Radio 2,…)

Vanuit de federaties merken we veel inspanningen voor de officials, waar we vanuit VSF heel dankbaar voor zijn. Ook namen verschillende federatiemedewerkers opnieuw deel aan een overlegmoment rond officialbeleid op 9 oktober. De focus werd vooral gelegd op het online ondersteunen/ begeleiden van officials. En ook werden er ervaringen en good practices gedeeld rond instroom, behoud en ondersteuning van officials binnen de verschillende sportfederaties.

Er verschenen heel veel acties en bedankingen op social media met o.a. de hashtags #bedanktscheids en #bedanktjury. Maar de campagne kan uiteraard alleen maar slagen dankzij de creativiteit en de inzet vanuit de federaties en hun sportclubs. Hierbij bieden we jullie een (kleine) greep uit het aanbod.

Week van de Official 2018

Vanuit VSF willen wij alle federaties, clubs, trainers, spelers, bestuursleden, sympathisanten,… bedanken voor deze fantastische week. In 2019 blijven we vanuit VSF voortwerken aan dit sporttakoverschrijdend initiatief. Noteer alvast 5 tot 13 oktober in jouw agenda voor de volgende editie van de Week van de Official!

Meer info en acties vind je terug op www.weekvandeofficial.be of de Facebookpagina

Auteur:
Sara Pannecoucke