Dag van de Sportclubbestuurder Gent

Sportclubs
Er zijn nog 274 plaatsen beschikbaar.
Flanders Expo Gent (Maaltekouter 1, 9000 Gent)
Inschrijven ›
Bashir Abdi

Olympiër aan het woord: Bashir Abdi

Tokyo 2020 is achter de rug. De Olympische en Paralympische Spelen zijn het summum in de sportwereld. En wat een prestaties hebben onze sporters daar geleverd!

Bashir Abdi behaalde in Tokio een bronzen medaille op de olympische marathon. Wat de bronzen medaille van Bashir Abdi extra glans geeft, is zijn unieke levensverhaal.

Abdi vertelt ons wat sport voor hem betekent en hoe het hem geholpen heeft om de persoon te worden die hij vandaag is. Samen met rechterhand Bert Misplon vertelt hij welke rol de club hierbij gespeeld heeft. Door deze omkadering zijn dromen werkelijkheid geworden deze zomer.

• Bashir Abdi werd in 2012 Belgisch kampioen veldlopen en sindsdien behaalde hij verschillende top 8 plaatsen op Europese kampioenschappen, nam hij deel aan 3 WK’s en op de OS van Rio werd hij 20e op de 10000m. Als kers op de taart haalt hij op de afgelopen OS in Tokio een bronzen medaille.
  • Bert Misplon stond verschillende malen op het podium van Belgische atletiek kampioenschappen en in 2012 werd hij wereldkampioen 20-kamp en oprichter van Sportaround.

Met Sportaround maakten Bert Misplon en Bashir Abdi in 2012 hun grote droom waar. Meer sportmogelijkheden bieden aan kinderen zonder veel middelen die graag willen sporten. Een oorspronkelijk plan was en is nog steeds een sportschool oprichten in Ethiopië. Dit plan werd uitgesteld, omdat heel snel duidelijk werd dat ook veel kinderen in ons naaste omgeving te weinig kansen hebben. Zo zijn Bert en Bashir gestart dicht bij huis, om in de toekomst terug naar Ethiopië te gaan

Vraag het aan onze experts

Tijdens de pauze en lunchpauze voorzien we persoonlijke & gratis hulp van onze experts Tars en Roeland.

• Concrete vragen of problemen rond boekhouding, fiscaliteit en andere financiële vragen? Dan helpt Roeland je verder.
  • Concrete vragen of problemen rond de vzw-wetgeving, vrijwilligers en vergoedingen? Dan helpt Tars je verder.
  • Andere vragen? Wij helpen je ook verder.

Maak hier je afspraak

Wie Voordeeltarief* Standaardtarief
Bestuurder sportclub aangesloten bij een erkende federatie €15 €20
Bestuurder sportclub niet aangesloten bij een erkende federatie €50 €60
Medewerker/coördinator van een erkende federatie €35 €45
Medewerker/coördinator van een niet-erkende federatie €50 €60
Ambtenaar van een sport- of vrijetijdsdienst €50 €60
Student of docent (binnen een LO-opleiding) (op vertoon van studentenkaart) €20 €30
Andere €90 €100

* Editie Mechelen (16/10): voordeeltarief is geldig tot en met 8 oktober.
  Online editie (20/11): voordeeltarief is geldig tot en met 13 november.
  Editie Gent (11/12): voordeeltarief is geldig tot en met 3 december.

Inschrijven voor deze bijscholing?

Meld je aan om in te schrijven

De Vlaamse Sportfederatie zit in een nieuw jasje!
Zelfde team, zelfde spirit, zelfde ondersteuning.
Voor sportfederaties én voor sportclubs (vroeger ‘Dynamo Project’).
Vanaf nu onder één naam: de Vlaamse Sportfederatie.
One team!

Vlaamse Sportfederatie
Toon bijscholingen voor
teamspirit
Gent
22.09.2021
Sportclubs
Welk beleid kan een sportclub ontwikkelen om een veilig sportklimaat te creëren?
werken met Excel
Digitaal
23.09.2021
Sportfederaties
Draaitabellen en -grafieken zijn het speelveld van dit digitaal gevorderd Excel-bijscholingstraject.
lopen indoor
28.09.2021
Sportfederaties
Als leidinggevende bepaal je niet alleen de structuur, maar ook de cultuur. Kom er alles over te weten.
squashracket
Digitaal
30.09.2021
Sportfederaties
Digitaal uitwisselingsuurtje tussen medewerkers communicatie van sportfederaties
cricket
Gent
30.09.2021
Sportclubs
Een laagdrempelig aanspreekpunt, goede eerste opvang en vlotte doorverwijzing zijn cruciaal in je sportclub.
scheidsrechter
Sportfederaties
Gendergelijkheid in de sport. Werk aan de winkel. Ook onder de officials zijn vrouwen nog steeds sterk ondervertegenwoordigd. Let's discuss!
teamspirit
Hasselt
HR_respect
Week van de Official
Sportfederaties
Hoe omgaan met racisme, discriminatie en homofobie op het veld. Hoe doe je dit als official? Volg het live panelgesprek mee. Kom mee volgen in het Fakkeltheater of online.
klimmen
07.10.2021
Sportfederaties
Een driedaagse op maat van nieuw gestarte medewerkers in sportfederaties.