Ik ben nieuw in mijn sportfederatie. Wat moet ik weten?

Ben jij nieuw aan de slag in je federatie, als werknemer of vrijwilliger/bestuurder?
We rapen hieronder wat interessante informatie samen voor een "kickstart".

1. Relevante wetgeving

Als (nieuwe medewerker van een) federatie moet je van redelijk wat wetgeving op de hoogte zijn. Het decreet op de sportfederaties uiteraard, maar denk ook aan het decreet gezond en ethisch sporten, de vernieuwde wetgeving op verenigingen, de Europese privacywetgeving GDPR, etc... Een overzicht graag? Zeker!

2. Sportlandschap

Als federatiemedewerker is het belangrijk om de context te kennen waarin je werkt.
Dompel je erin onder. Digitaal. En/of via de basismodule (op de bijscholingsdag van juni wordt traditioneel het sportlandschap toegelicht).

3. Over ons

4. Tools

Veel succes!
En weet dat je steeds bij ons terecht kan met vragen/twijfels/… Bel, mail of kom eens langs!

PS: Heb je een suggestie voor deze pagina? Wij horen het graag!