Welke ondersteuning biedt ICES rond ethiek?

Sporters verdienen het om van hun geliefde sport te kunnen genieten op een plezierige manier én in een veilige omgeving. Zo draagt een positieve, respectvolle en ethische sportomgeving bijvoorbeeld onrechtstreeks bij aan minder drop-out van jonge sporters! Sportfederaties hebben de belangrijke en uitdagende taak om dit ethisch sportklimaat te creëren en te behouden voor hun clubs en leden.

Het Internationaal Centrum voor Ethiek in de Sport (ICES - www.ethischsporten.be) kan jouw federatie ondersteunen en begeleiden bij het ontwikkelen van een ethisch sporten-beleid. Naast een heleboel uitgewerkte ethische thema’s waar je informatie en inspiratie kan vinden, helpt het 8-stappenplan je om structureel aan de slag te gaan.

De sportsector werkt jaarlijks ook samen rond een specifiek thema, om op die manier een topic of een problematiek onder de aandacht te brengen. In 2018 wil ICES alle initiatieven rond sportouders een duwtje in de rug geven. Lees meer over het begeleidingstraject in het artikel Ouders langs de zijlijn, een vloek of een zegen?

Contacteer ICES: 09 218 91 24 - info@ethicsandsport.com - www.ethischsporten.be