Herlaad jouw sportclub - Sponsoring

Afbeelding
Herlaad jouw sportclub - Sponsoring

In de Clubscan werd al duidelijk dat sponsoring een thema is waarbij sportclubs onze hulp kunnen gebruiken. We gaven al enkele voorzetten die jullie enthousiast binnenkopten.

Maar de match is nog niet gespeeld. Na het succes van onze webinar sponsoring in het voorjaar en de geslaagde eerste editie van onze workshop sponsoring in september willen we blijven inzetten op sponsoring en jullie verder ondersteunen om jullie sponsorbeleid te optimaliseren.

Hoe gaan we dit doen? Lees verder en bekijk welke zaken voor jullie club van belang kunnen zijn.

Webinars sponsoring            

De huidige tijd stelt veel Vlaamse sportclubs voor financiële uitdagingen. Wij willen daar iets aan doen en stellen in samenwerking gratis ondersteuning en tools beschikbaar.

Gedurende 12 maanden word je in 5 interactieve digitale bijeenkomsten op weg geholpen met een effectief en duurzaam sponsorbeleid, met meer én meer tevreden sponsors tot gevolg.

Elke Vlaamse sportvereniging kan bovendien 12 maanden gratis profiteren van ondersteuning in het sponsorbeleid, elke maand concrete tips en tricks, een online systeem vol met hulpmiddelen en support van specialisten van SponsorVisie.

Wil jij je club financieel verder helpen en sponsoring binnen je vereniging boost geven? 

We zetten de toon met deze webinars, enthousiast gepresenteerd door Peter Van Baak van SponsorVisie.

Het startschot wordt gegeven op de digitale versie van Dag Van De Sportclubbestuurder. Meer info vind je via onderstaande link. Doorscrollen naar webinar 6!

20/11 Webinar meer sponsors met minder moeite sessie 1 ›

7/12 Webinar meer sponsors met minder moeite sessie 2 ›

18/01 Webinar meer sponsors met minder moeite sessie 3 ›

5/04 Webinar meer sponsors met minder moeite sessie 4›

 

Workshops sponsoring


Denkt jullie club er aan om meer sponsors aan te trekken dan de lokale bakker en slager? Meer sponsors aantrekken met minder moeite is iets wat ook jouw sportclub kan realiseren. Maar hoe benader je nu jullie sponsors? Op welke manier speel je je sterktes uit? Wat verwacht een sponsor vandaag van een club? Stuk voor stuk belangrijke vragen waarbij het antwoord voor veel clubs zal verschillen.

In deze workshops met maximaal 5 clubs staat jullie clubverhaal dan ook centraal. In een gezellige en inspirerende setting wordt er wordt niet gewerkt met vage theorie maar wel met jullie concrete projecten. Jos Verschueren (docent Sport Management aan de VUB) zorgt voor feedback en brengt geheel in zijn eigen stijl extra creatieve ideeën aan om jullie sponsorwerving naar een hoger niveau te brengen. Daarnaast krijgen jullie als clubs ook de kans om elkaar te inspireren.

De eerste editie was alvast een succes. Schrijf je in en op basis van de ingeschreven clubs organiseren we nieuwe workshops gebaseerd op jullie locatie.

Kleine setting - clubadvies op maat - interactief - spreker weet waarover hij spreekt - alle materiaal dat is meegebracht wordt geëvalueerd.
 

1-op-1-begeleiding sponsorcontracten

Na corona is het voor veel sportclubs moeilijk om opnieuw het sponsorgeluk te vinden. Tijdens deze online 1-op-1-begeleiding met onze financiële expert Pieter De Ranter bekijken we aan de hand van praktische modelcontracten hoe je dit fiscaal en juridisch het beste aanpakt.

Schrijf je hier in!

 
Afbeelding
samen sporten
Afbeelding
VSF

 

De Vlaamse Sportfederatie zit in een nieuw jasje!
Zelfde team, zelfde spirit, zelfde ondersteuning.
Voor sportfederaties én voor sportclubs (vroeger ‘Dynamo Project’).
Vanaf nu onder één naam: de Vlaamse Sportfederatie.
One team!

Afbeelding
Vlaamse Sportfederatie