Optimaliseer je sponsorbeleid: gratis webinars!

Afbeelding
Optimaliseer je sponsorbeleid!

Optimaliseer je sponsorbeleid

Het voorbije coronajaar gaven veel sportclubs aan dat sponsoring een thema is waarbij ze toch wat hulp kunnen gebruiken. We hear you!
We zetten in op het thema en ondersteunen jullie verder om jullie sponsorbeleid te optimaliseren.

Hoe gaan we dit doen? Kijk hieronder even welke zaken voor jullie club van belang kunnen zijn. 

Webinars sponsoring            

Veel sportclubs staan voor financiële uitdagingen, al dan niet door corona. Wij schieten je digitaal te hulp. 

Gedurende 12 maanden word je in 5 interactieve gratis webinars op weg geholpen met een effectief en duurzaam sponsorbeleid, met meer én meer tevreden sponsors tot gevolg.

Elke Vlaamse sportclub kan binnenkort bovendien 12 maanden gratis profiteren van ondersteuning in het sponsorbeleid, elke maand concrete tips en tricks, een online systeem vol met hulpmiddelen en support van specialisten van SponsorVisie.

Wil jij je club financieel verder helpen en sponsoring binnen je vereniging boost geven? Volg dan 1 van deze webinars. Je kunt ze volgen als reeks, maar ook apart te volgen. 

We hebben er al twee achter de kiezen op 20/11 en 7/12. Wat gaat het rap. Maar geen zorgen. Er komen er nog twee aan. Inschrijven maar!

18/01 Webinar sponsorwerving: Waar begin je? ›

5/04 Webinar sponsorwerving: Hoe werf en betrek je succesvol›

 

Toolkit Sponsoring

Geen tijd voor webinars of workshop? Alle begrip. Het leven van een sportclubbestuurder is razend druk. 

Speciaal voor jou ontwikkelden we onze online Sponsortoolkit, een doe-het-zelf pakket boordevol info, tips en tricks om je sponsorbeleid een duwtje in de rug te geven. Gratis voor jouw sportclub. 

De Sponsortoolkit zit boordevol praktische tips in combinatie met enkele modeldocumenten. Die zorgen ervoor dat je meer tijd hebt voor het echte werk: actief sponsors zoeken. Alle info vind je in ons gloednieuw online leerplatform. 

Afbeelding
Toolkit sponsoring

Wat zit er in die Sponsortoolkit?

In meerdere rubrieken leer je hoe je je sponsorbeleid naar een hoger niveau tilt en je sponsordeals tot een goed einde brengt. Daarnaast biedt de toolkit een extraatje. Blijf up-to-date en speel in op de actualiteit. Dat is een basisbeginsel van een goede sponsorwerving. Naast het gebruik van de toolkit krijg je via een maandelijkse nieuwsbrief actuele tips om nieuwe sponsors aan te trekken of om jullie huidige sponsors te activeren. Er worden ook regelmatig interessante voorbeelden van andere sportclubs gedeeld.
 

meer weten en ga aan de slag met de gratis toolkit! 

 

1-op-1-begeleiding sponsorcontracten

Na corona is het voor veel sportclubs moeilijk om opnieuw het sponsorgeluk te vinden. Tijdens deze online 1-op-1-begeleiding met onze financiële expert Pieter De Ranter bekijken we aan de hand van praktische modelcontracten hoe je dit fiscaal en juridisch het beste aanpakt.

Schrijf je hier in!

 
Afbeelding
samen sporten
Afbeelding
VSF

Workshops sponsoring

Liever interactief en live hulp krijgen? Dat kan via onze workshops!

Denkt jullie club er aan om meer sponsors aan te trekken dan de lokale bakker en slager? Meer sponsors aantrekken met minder moeite is iets wat ook jouw sportclub kan realiseren. Maar hoe benader je nu jullie sponsors? Op welke manier speel je je sterktes uit? Wat verwacht een sponsor vandaag van een club? Stuk voor stuk belangrijke vragen waarbij het antwoord voor veel clubs zal verschillen.

In deze workshops met maximaal 6 clubs staat jullie clubverhaal dan ook centraal. In een gezellige en inspirerende setting wordt er wordt niet gewerkt met vage theorie maar wel met jullie concrete projecten. Jos Verschueren (docent Sport Management aan de VUB) zorgt voor feedback en brengt geheel in zijn eigen stijl extra creatieve ideeën aan om jullie sponsorwerving naar een hoger niveau te brengen. Daarnaast krijgen jullie als clubs ook de kans om elkaar te inspireren.

De 3 eerste edities waren alvast alvast een succes. In het voorjaar plannen we nieuwe workshops met Jos Verschueren rond sponsoring. Hou dus zeker onze agenda in de gaten. 

Kleine setting - clubadvies op maat - interactief - spreker weet waarover hij spreekt - alle materiaal dat is meegebracht wordt geëvalueerd.
 

Contact

Heb je vragen of meer informatie nodig?
Contacteer Klaas Siemoens of klaas@vlaamsesportfederatie.be of 09 396 80 60.

Afbeelding
Klaas Siemoens

 

De Vlaamse Sportfederatie zit in een nieuw jasje!
Zelfde team, zelfde spirit, zelfde ondersteuning.
Voor sportfederaties én voor sportclubs (vroeger ‘Dynamo Project’).
Vanaf nu onder één naam: de Vlaamse Sportfederatie.
One team!

Afbeelding
Vlaamse Sportfederatie