Waarschuwingsbericht

27 mrt 2017

Brainstormsessie organisatieontwikkeling

Inhoud

We merken dat een aantal federaties, al dan niet onder impuls van het deeltje “goed bestuur” in het nieuwe decreet, de fundamenten van de eigen organisatie (qua structuur, cultuur, werking,…) kritisch onder de loep nemen. Een veranderingsproces dringt zich vaak op, maar de federatie weet niet altijd goed waar ze exact naartoe wil, hoe ze het proces in gang kan trekken, hoe ze gedragenheid kan creëren voor deze veranderingen,... Hierdoor komt er van echte verandering weinig in huis.

VSF wil de federaties die zich in deze situatie herkennen, ondersteunen. Als eerste stap hiervoor organiseren we een brainstormsessie “organisatieontwikkeling”.

Deze sessie omvat twee delen:

  1. Het toelichten van een aantal typische kenmerken van een modern functionerende organisatie / federatie
  2. Het verkennen van de uitdagingen in de structuur en werking van jouw federatie én onderzoeken op welke manieren een verandertraject kan aangepakt worden. Zitten hierin gelijklopende uitdagingen voor de federaties? Kan één en ander in een gemeenschappelijk proces vorm krijgen? Indien dit het geval blijkt, wordt een vervolgtraject uitgebouwd.

Deelname aan deze sessie is gratis. Wel vragen we om, indien mogelijk, met minstens twee personen (waarvan graag één of meerdere bestuurders) naar deze sessie te komen. 
Inschrijven kan via onderstaand inschrijvingsformulier. Je kan inschrijven in naam van jezelf als federatiemedewerker + extra personen voor jouw federatie.

Begeleiding

Deze brainstormsessie wordt begeleid door Lieve Van Hoofstadt, zelfstandig consultant met ervaring in de begeleiding van veranderingstrajecten en organisatieontwikkeling in de brede social profit sector. Als voorzitter van Sociare is ze ook vertrouwd met de sportsector.

Praktisch

DatumLocatieTijdDeelnameprijs (excl. btw)Deadline
27 maart 2017

Huis van de Sport Gent (zaal Boerekreek)

19u00 - 22u00

gratis

(enkel toegankelijk voor leden van VSF)

24/03/2017

Er wordt een broodje voorzien.
Na inschrijving ontvang je een aantal dagen vóór de sessie nog een e-mail met meer informatie.

Annulering

Deze infosessie is gratis voor leden van VSF.
Is jouw federatie ingeschreven, maar kan je toch niet komen? Laat het graag zo snel mogelijk weten aan Leen (09 243 12 90).

Inschrijven

Inschrijven kan enkel door geregistreerde medewerkers van onze leden-federaties. Zij kunnen inschrijven voor zichzelf en de andere federatiedeelnemers.
Ben je federatiemedewerker, ingelogd, maar krijg je het inschrijvingsformulier niet te zien? Neem even contact op met Leen (09 243 12 90)