Statusbericht

Deze bijscholing heeft nog 10 plaatsen.

Waarschuwingsbericht

Log in of registreer om dit formulier in te vullen.
03 dec 2019

Intervisie - managen en besturen van je sportfederatie

Dit intervisiemoment kadert in de reeks "inspiratie op dinsdag": een reeks activiteiten om onze federaties geïnspireerd en gedocumenteerd aan de start van hun nieuwe beleidsplanningsproces te brengen. De verschillende initiatieven staan inhoudelijk los van elkaar en je kan ze apart volgen.

Kader

Wanneer nemen we eens tijd om met vakgenoten écht wat dieper in te gaan op basale vraagstukken die spelen bij het managen en besturen van een organisatie? Dat komt er in de praktijk om uiteenlopende redenen niet vaak van. Terwijl de behoefte om te sparren - bijvoorbeeld met externe, deskundige buitenstaanders - er vaak wel is.
Bovendien komt er een nieuw beleidsplanningsproces aan. Hét moment om het bestuur en de werking van je federatie eens kritisch onder de loep te nemen.

Inhoud

Hoe loopt het in jouw federatie op vlak van organisatie, structuur en bestuur?
Kan je wel eens een klankbord en inspiratie gebruiken?

In dit intervisiemoment "managen en besturen van je sportfederatie" zetten we je aan tafel met maximaal vijf collega's uit andere federaties en twee deskundige coaches (Nederlanders! ;-) ). Om samen na te denken over elkaars bestuursvraagstukken en te sparren over hoe een sportfederatie in Vlaanderen anno 2019 best/beter be- en gestuurd kan worden.

Breng dus je eigen organisatievraagstuk mee. Deze wordt gezamenlijk besproken, geanalyseerd en van bruikbare adviezen voorzien.

Een bijkomend doel van de sessie is het ontwikkelen van vakmanschap en het met (zelf)reflectie greep krijgen op het eigen denk- en leerproces.

Begeleiding

De intervisie wordt geleid door Johan Wakkie en Peter Hopstaken.

Johan Wakkie is actief in de driehoek sport, cultuur en maatschappij, onder meer met Plan 4. Eerder was hij meer dan twintig jaar directeur van de Nederlandse hockeybond waar hij eind 2014 afscheid van nam. Ook was hij o.m. interim-directeur van het NOC, hoofd personeelszaken bij de NSF, directeur van de Nationale Federatie van Werkers in de Sport, oprichter van de Bond voor Werknemers in de Sport (nu FNV Sport) en welzijnsambtenaar in Alphen aan de Rijn.

Peter Hopstaken is sinds 2007 directeur/eigenaar van Sport Knowhow XL, informatieplatform voor de zakelijke sportwereld en in 2017 samen met Hans Koeleman gestart met het label Denktank Sport dat kleinschalige inspiratiesessies organiseert voor professionals die werkzaam zijn in de sportwereld. Eerder was Hopstaken van 1998 tot 2007 hoofdredacteur van SPORT Bestuur & Management (vakblad voor de sport). Daarvoor werkte hij als senior-consultant voor KPMG (1996-1998) en als senior-onderzoeker bij de Stichting Economisch Onderzoek (1987-1996). Hij begon zijn carrière als onderzoeker bij Stichting Spel & Sport (1986-1987), een van de voorlopers van het Nederlandse Kenniscentrum Sport.

Praktisch

DATUMLocatieTIJDDEELNAMEPRIJS
03/12/2019

Noase
Loodsdreef 27
9140 Temse

Let op! Niet bereikbaar met het openbaar vervoer, maar je wordt ervoor beloond :-)

2 groepen

10u - 13u
of
14u-17u

Geef je voorkeur door via het inschrijvingsformulier.

€ 100 (excl. btw)

Enkel toegankelijk voor leden VSF 

's Middags wordt een broodjeslunch voorzien.
Na inschrijving ontvang je een aantal dagen vóór de intervisie de factuur en een e-mail met laatste praktische informatie.

Interesse om vooraf of aansluitend aan het beleidsplan te werken? We reserveren de zaal van 9u30-17u zodat er in groep kan gewerkt worden.
Laat even via deze pagina (met het overzicht aan werksessies) of via mail aan Leen weten met hoeveel personen jullie aanwezig zullen zijn en wanneer precies. Voor alle deelnemers zijn broodjes aanwezig 's middags.

Annulering

Bij annulering meer dan 1 maand vóór de intervisie, wordt de deelnameprijs volledig terugbetaald.
Bij annulering minder dan 1 maand vóór de intervisie, wordt 50% van de deelnameprijs gefactureerd.
Bij annulering minder dan 10 dagen vóór de intervisie, wordt de deelnameprijs volledig gefactureerd.

Inschrijven

Bij inschrijving verklaar je je akkoord met de algemene voorwaarden van VSF.