10/03/2021

Sportclubondersteuning

De steeds sneller veranderende maatschappij vraagt veel van sportclubs. Meer en meer federaties zetten actief in op clubondersteuning en vaak gaan hierbij clubondersteuners op pad. Belangrijk daarbij is dat hun werk niet geïsoleerd staat van de overige activiteiten van de federatie, dat deze kaderen in een groter geheel waarbij elke federatiemedewerker zich bewust is van zijn of haar bijdrage in dit plaatje.
Kan jouw federatie wel wat hulp gebruiken richting een geïntegreerde sportclubondersteuningsaanpak en een grotere gedragenheid dat clubondersteuning één van de belangrijkste - zoniet dé belangrijkste taak - van een / jouw federatie is?
Klik dan hieronder op "indienen" en ondersteuner Tine neem zo snel mogelijk contact op om samen te bekijken wanner ze jullie op een teammoment kan ondersteunen en inspireren.

Om begeleiding te kunnen aanvragen moet je geregistreerd en ingelogd zijn als medewerker van een erkende federatie.


Wat doen we nog op vlak van clubondersteuning?

  • VSF voorziet regelmatig een begeleidingstraject voor sportclubondersteuners. Dit beoogt competentieontwikkeling van sportclubondersteuners uit sportfederaties en zal hen motiveren en inspireren. Lees meer over het traject van 2021. Na het volgen van dit traject kan je ook aansluiten bij onze jaarlijkse "vervolgsessies sportclubondersteuning".
  • Onder de vlag van het Dynamo Project biedt VSF managementondersteuning rechtstreeks aan sportclubbestuurders. Wees als federatiemedewerker goed op de hoogte van dit aanbod zodat je het gericht kan inzetten in je clubondersteuning.