Waarschuwingsbericht

Log in of registreer om dit formulier in te vullen.
06 feb 2019 tot 26 sep 2019

Traject Sportclubondersteuning '19

Doe jij aan sportclubondersteuning? Legt jouw federatie clubbezoeken af, of willen jullie hier graag werk van maken? Dan heeft de VSF iets uitermate interessant in petto voor jou!
We horen vaak dat clubbezoeken nuttig zijn, maar geen blijvend effect hebben. En dat het moeilijk is om clubs effectief te ondersteunen. Of dat de federatie een goede opleidingsvisie heeft, maar dat die niet tot bij de clubs komt.

Sportclubs staan voor zeer grote uitdagingen waardoor sportclubondersteuning, nog meer dan vroeger, noodzakelijk is! Als federatie sta je hier voor een uitdagende opdracht en VSF wil jou hierbij helpen. In 2019 voorzien we voor de vierde maal een begeleidingstraject voor sportclubondersteuners. Het begeleidingstraject beoogt competentieontwikkeling van sportclubondersteuners uit sportfederaties en zal hen motiveren en inspireren.

Zijn er al collega’s die dit traject gevolgd hebben? Dat kan! Het zal de sportclubondersteunende slagkracht van je federatie enkel ten goede komen.

Programma

Het traject zal in vijf sessies focussen op volgende aspecten:

  1. Strategiebepaling sportclubondersteuning: beleid, prioriteiten, hoe keuzes maken, invulling binnen de federatie
  2. Sportclub van de toekomst: sportclubs 2.0, clubondersteuning vanuit de federatie i.f.v. de sportclub van de toekomst
  3. Competentieontwikkeling: communicatievaardigheden, consultancy skills en de rol van de clubondersteuner
  4. Efficiënte werking: efficiëntie van de clubondersteuning – clubbezoeken, rendement en optimalisatie
  5. Relatie club & federatie versterken: betrokkenheid en binding, clubbehoeften en de rol van de federatie

Voor wie

Het traject is bedoeld voor clubondersteuners en verantwoordelijken van clubondersteuners binnen Vlaamse erkende sportfederaties.

Waar en wanneer

SESSIEDATUMLOCATIEGEBOUWZAALTIJD
106/02/2019GentHuis vd SportNtb9u30-15u30
207/02/2019GentHuis vd SportNtb9u30-15u30
308/05/2019GentSporthotelNtb9u30-15u30
409/05/2019GentSporthotelNtb9u30-15u30
526/09/2019GentNtbNtb9u30-15u30

Prijs

400 euro per deelnemer, exclusief btw, inclusief drank en lunch. Je ontvangt een factuur.
Niet-leden kunnen deelnemen aan een tarief van €600. Gelieve voordien wel contact op te nemen met Tine.

Begeleider / coach

VSF werkt voor dit traject samen met Line Declercq, specialist clubwerking en sportclubondersteuning. Zij zal jou coachen en op weg helpen.

Line was jarenlang verantwoordelijke Clubtennis bij Tennis Vlaanderen en heeft zich binnen die rol 9 jaar ingezet in de ondersteuning van tennisclubs. Zowel nationaal als internationaal was ze als spreekster actief op talrijke congressen en workshops. Met de ontwikkeling en de uitbouw van alom geprezen programma’s als "KidsTennis", "Start To Tennis" en het "Jeugdfonds", heeft ze samen met haar team tussen 2005 en 2014 de ondersteuning naar tennisclubs op een zeer hoog niveau gebracht. Samen met Kenneth Bastiaens richtte ze Coach2Competence op. Lees meer op www.coach2competence.com

Praktisch en inschrijven

Wij raden aan om dit traject te volgen met meerdere personen van je federatie. Dit creëert een meerwaarde voor verschillende denkoefeningen en opdrachten tijdens het traject. Op deze manier kunnen al eerste concrete stappen gezet worden in het optimaliseren van je sportclubondersteuning.

Inschrijven kan via het onderstaande inschrijvingsformulier. Je schrijft in voor het hele traject (geen aparte sessies). Schrijf snel in, want de plaatsen zijn beperkt.

Nog niet overtuigd? Hier enkele getuigenissen.

"Inzichten verwerven, kritisch nadenken, samen naar mogelijke acties zoeken en good practices uitwisselen in een aangename sfeer!  Een zeer leerrijk traject om je sportclubondersteuning een (extra) boost te geven." (Lore- GymnastiekFederatie Vlaanderen)

"Line Declercq heeft duidelijk heel wat expertise en reikt praktische tools aan die onmiddellijk bruikbaar zijn in het veld. Haar aanpak zorgt voor een goede groepssfeer en ontwapent waardoor er ook wel wat los komt bij de deelnemers. Tegelijkertijd is het heel verrijkend om de aanpak, creatieve ideeën of uitdagingen van collega-federaties te kunnen delen. Er ontstaan nieuwe synergieën en samenwerkingsverbanden in alle richtingen; van kleine federaties richting grotere en omgekeerd. De overgenomen good practices overstijgen zelfs het clubgedeelte, dus de deelname is vast en zeker een meerwaarde!" (Sofie-Triatlon Vlaanderen)

“Line laat de sportfederaties tijdens het Traject Sportclubondersteuning tot een aantal fundamentele inzichten komen. Wat voor mij een echte ‘eye opener’ was: Als het geen voordeel geeft voor jouw clubs, waarom doe je het dan? Je moet je werking dus echt in vraag durven stellen en keuzes maken. En als je het mij vraagt, is het een zeer goede keuze om deel te nemen aan dit traject!” (Tamara- Badminton Vlaanderen)

Meer weten?

Wil je weten of dit traject voor jou bedoeld is? Heb je nog vragen? Neem dan contact met Tine via 09 243 12 90 of tine@vlaamsesportfederatie.be.
Na inschrijving ontvang je een aantal dagen vóór elke sessie nog een mail met praktische informatie.

Annulering

Bij annulering meer dan 1 maand vóór de start van het traject, wordt de deelnameprijs volledig terugbetaald.
Bij annulering minder dan 1 maand maar meer dan 10 dagen vóór de start van het traject, wordt 50% van de deelnameprijs gefactureerd.
Bij annulering minder dan 10 dagen vóór de start van het traject, wordt de deelnameprijs volledig gefactureerd.

Inschrijven

Bij inschrijving verklaar je je akkoord met de algemene voorwaarden van VSF.