Wanneer gebruik je welke vergoeding?

Sportclubs

Wil je de helpende handen in je sportclub financieel belonen voor hun inzet? Er zijn heel wat verschillende manieren van vergoeden binnen de sportsector.

Niet gemakkelijk om een keuze te maken. Wij helpen je op weg. Maak via onze matrix de geschikte keuze voor jouw specifieke situatie. De matrix geeft een overzicht van de verschillende statuten waarin personen actief kunnen zijn in je sportclub:

• werknemer (arbeider/bediende)
  • 25-dagenregel
  • studentenarbeid
  • vrijwilligerswerk
  • verenigingswerk
  • freelancer
badminton opslag

In het schema vind je meer informatie over de vergoedingen, bijdragen RSZ, belastingen en bedrijfsvoorheffing die per statuut gelden.

Document niet zichtbaar

Dit document is enkel te downloaden door personen die ingelogd zijn als ambtenaar, student, sportclubbestuurder of medewerker van een federatie die lid is van de Vlaamse Sportfederatie. Of koop een jaarlicentie aan en krijg toegang tot alle documenten en online brochures.

Vergoedingen
Wat zijn de maximumbedragen voor de onkostenvergoeding van een vrijwilliger?
Vergoedingen
Iedere verenigingswerker ontvangt een vergoeding als tegenprestatie. Waar moet je op letten bij het bepalen ...
Verenigingswerk
Iemand inzetten als vrijwilliger en tegelijk als verenigingswerker? Let op, want er zijn beperkingen.

De Vlaamse Sportfederatie zit in een nieuw jasje!
Zelfde team, zelfde spirit, zelfde ondersteuning.
Voor sportfederaties én voor sportclubs (vroeger ‘Dynamo Project’).
Vanaf nu onder één naam: de Vlaamse Sportfederatie.
One team!

Vlaamse Sportfederatie