Crowdfunding voor je sportclub

Financiering

Elk jaar wordt er meer en meer geld opgehaald via crowdfunding en crowdlending in België. Ondanks corona en de moeilijke periode voor fondsenwerving ziet het er naar uit dat die trend niet te stoppen is. Wil je hier zelf ook mee aan de slag? Bekijk dan zeker deze video.

Wat is nu crowdfunding?

Crowdfunding betekent letterlijk geld ophalen bij het grote publiek. De klassieke manier is om het volledige bedrag op te halen bij 1 partij, maar dit is niet altijd eenvoudig voor een sportclub. Via crowdfunding kan een grote groep mensen elk een kleine bijdrage leveren waardoor er toch mooi bedrag bij elkaar kan gehaald worden. Naast het financiële voordeel zorgt het ook vaak voor publiciteit en betrokkenheid. Crowdfunding is geen wondermiddel, om een goed resultaat te hebben is een inspanning noodzakelijk. Denk goed na over je doel, je doelgroepen en hoe je communiceert. Dit hoeft zeker niet altijd vrijblijvend te zijn. Om je publiek te overtuigen kan je zorgen voor een kleine gift, een (ludieke ) tegenprestatie of kan je ook gebruik maken van een crowdlening. In dit geval betaal je iedereen terug, al dan niet met een kleine rente.

Met behulp van vele praktische voorbeelden en een gratis stappenplan legt Peter Van Baak je in onderstaande video uit hoe jouw sportclub een succesvolle crowdfunding kan opstarten. Na het bekijken van deze webinar heb je alle kennis en inspiratie die nodig is om zelf met crowdfunding aan de slag te gaan.

Onderaan kan je de opname bekijken, je moet hiervoor ingelogd zijn.

De Vlaamse Sportfederatie zit in een nieuw jasje!
Zelfde team, zelfde spirit, zelfde ondersteuning.
Voor sportfederaties én voor sportclubs (vroeger ‘Dynamo Project’).
Vanaf nu onder één naam: de Vlaamse Sportfederatie.
One team!

Vlaamse Sportfederatie