Federaties en sportdiensten verenigen zich: Netwerk Sportclubondersteuning

Sportclubondersteuning

'Samen sterker.' Onder dat motto stellen we jullie graag het 'Netwerk Sportclubondersteuning' voor. Een vernieuwde samenwerking tussen de Vlaamse Sportfederatie en het Netwerk Lokaal Sportbeleid.

Het 'Platform Sportclubondersteuning' van weleer maakt plaats voor het 'Netwerk Sportclubondersteuning'. Dezelfde insteek: het verenigen van sportfunctionarissen en clubondersteuners binnen sportfederaties. Maar dat in een nieuw en minder strak jasje!

Netwerk Sportclubondersteuning?

Een samenwerking om federaties en lokale besturen te begeleiden, op weg naar een doelgerichte clubondersteuning. Ons doel? Hen samenbrengen, om zo elkaar te inspireren en te versterken:

• mekaar helpen om ad hoc problemen op te lossen
  • gemeenschappelijke en sectorale uitdagingen aangaan
  • via éénmalige bijeenkomsten of trajecten, steeds met resultaatsgerichte output voor de sportclubs

In welke vorm dan ook, het uitbouwen van een netwerk staat altijd centraal.

Ondersteuning recht in de roos

We kiezen ervoor om een kernteam samen te stellen. Zo kunnen we je, met dit nieuwe concept, zo goed mogelijk op je inhoudelijke wenken bedienen.

Het kernteam is een groep van 3 federatiemedewerkers en 3 sportfunctionarissen die zelf inzetten op sportclubondersteuning binnen hun werking. Dat team komt halfjaarlijks samen om de vinger aan de pols te houden van wat er leeft in de sector.

Logo Netwerk Sportclubondersteuning

Save the date

Hef jij mee met ons het glas op 4 februari 2022 om dit te vieren? Tijdens een lanceringsmoment presenteren we ook de vernieuwde werking van het 'Netwerk Sportclubondersteuning'.

Wij zorgen voor een hapje, een drankje en een vat vol interessante clubondersteunende inspiratie.

Oproep: denk jij met ons mee?

Interessant, horen we je denken. Zeker! Want deel uitmaken van ons kernteam betekent:

• halfjaarlijks netwerken in een inspirerende omgeving met 'lotgenoten'
  • gratis deelname aan ons lanceringsevent
  • en een mooie aanvulling op je cv!

Interesse om erbij te zijn? Stuur dan een mailtje naar tine@vlaamsesportfederatie.be.
Het eerste kernteam staat gepland op 10 november om 10u!

De Vlaamse Sportfederatie zit in een nieuw jasje!
Zelfde team, zelfde spirit, zelfde ondersteuning.
Voor sportfederaties én voor sportclubs (vroeger ‘Dynamo Project’).
Vanaf nu onder één naam: de Vlaamse Sportfederatie.
One team!

Vlaamse Sportfederatie