Generatie Rookvrij: maak werk van rookvrije sportomgevingen

Maak werk van rookvrije sportomgevingen! Waarom? Eén simpele reden: zien roken, doet roken. De Vlaamse Sportfederatie zet met plezier mee de schouders onder 'Generatie Rookvrij'.

Wielerfan of niet, dat het WK wielrennen binnenkort in Vlaanderen doorgaat is je waarschijnlijk niet ontgaan. Het wordt een historische editie. Het wordt de eerste rookvrije editie!

Logisch want door sportomgevingen rookvrij te maken, geven we jonge sporters het goede voorbeeld. Kinderen kopiëren gedrag, ook rookgedrag. Als niet-roken de norm wordt, zullen kinderen ook minder geneigd zijn om later zelf een sigaret op te steken.

Dat is ook de reden waarom Kom op tegen Kanker, Gezond Leven vzw, Sport Vlaanderen en de Vlaamse Sportfederatie hun schouders zetten onder 'Generatie Rookvrij'. Met een rookvrij WK Wielrennen zetten we alweer een belangrijke stap vooruit richting een rookvrije samenleving. Maar er is meer nodig en daarom stimuleren we sportfederaties om mee werk te maken van het (verder) rookvrij maken van (iedere) sport.

Generatie Rookvrij

Wat kan jij doen?

De sportfederaties ontvangen deze week een brief met meer informatie. Zo kan je federatie zich engageren door mee het charter te ondertekenen. Sportclubs die concreet aan de slag willen, kunnen terecht op www.generatierookvrij.be voor een stappenplan om de sportterreinen volledig rookvrij te maken.

De Vlaamse Sportfederatie zit in een nieuw jasje!
Zelfde team, zelfde spirit, zelfde ondersteuning.
Voor sportfederaties én voor sportclubs (vroeger ‘Dynamo Project’).
Vanaf nu onder één naam: de Vlaamse Sportfederatie.
One team!

Vlaamse Sportfederatie