Herlaad jouw sportclub: een update

Sportclubondersteuning

Terwijl het voor veel clubsporters rustiger wordt, zullen de clubbestuurders, medewerkers en vrijwilligers achter de schermen volop het volgende seizoen voorbereiden. En daar staan ze niet alleen voor. 'Herlaad jouw sportclub' biedt hulp!

Clubscan

De voorbije weken lag de focus van 'Herlaad jouw sportclub' op het financiële aspect. Sportclubs gaven in de clubscan aan dat financiële hulp prioritair was. We schoten uit de startblokken en werkten tal van financiële hulpmiddelen uit. Mei en juni zaten bomvol met interessante webinars, gegeven door enthousiaste coaches die samen met de clubs uit het corona-dal willen klauteren.

Met soms tot 220 inschrijvingen waren onze webinars rond alternatieve financiering, sponsoring, subsidies en financiële planning best succesvol. Sportclubs – Corona 1-1.

Maar nu willen we erop en erover. Naast de webinars bieden we rond diezelfde thema’s ook gratis 1-op-1-begeleiding aan. Gedreven coaches proberen samen met de sportclubs de financiële problemen in de clubs aan te pakken. Voor de clubs die na de webinars zelf aan de slag willen gaan, hebben we tal van tools en producten gratis beschikbaar op onze website.

Begeleidingstraject Plan de toekomst van jouw sportclub

In een nieuw luik helpen we de clubs op langere termijn. Een strak beleidsplan uitwerken, ledenbinding versterken, het creatief probleemoplossend vermogen verbeteren, noem maar op. Hoe gaan we dat doen? Never change a winning team, daarom gaan we voor dezelfde aanpak. Webinars en infosessies om de sportclubs te informeren, warm te maken en te inspireren, en daaraan gekoppeld individuele begeleidingstrajecten. Met een speciale focus op ons beleidstraject 'Plan de toekomst van jouw sportclub' waarmee we in het najaar van start gaan. Dat traject is de ideale kans om je sportclub nieuwe energie te geven, te structureren en te (her)plannen. Het traject wordt beëindigd met een concreet plan van aanpak waar een sportclub verder mee aan de slag kan.

Meer informatie: www.herlaadjouwsportclub.be

Infosessie

'Herlaad jouw sportclub' is een project dat tot stand kwam met steun van de Vlaamse overheid in het kader van de relance n.a.v. corona. Het project loopt tot eind 2021 binnen de Vlaamse Sportfederatie. Dankzij het project kunnen we dit jaar nieuwe producten, bijscholingen en begeleiding ontwikkelen die we na 2021 permanent zullen toevoegen aan ons aanbod voor clubs. Maak je clubs dus warm voor de gratis piloottrajecten die we dit jaar aanbieden!

Heb je als sportfederatie interesse in een infosessie voor je clubs over het project 'Herlaad jouw sportclub'? Contacteer Klaas via info@herlaadjouwsportclub.be en we helpen je op weg!

De Vlaamse Sportfederatie zit in een nieuw jasje!
Zelfde team, zelfde spirit, zelfde ondersteuning.
Voor sportfederaties én voor sportclubs (vroeger ‘Dynamo Project’).
Vanaf nu onder één naam: de Vlaamse Sportfederatie.
One team!

Vlaamse Sportfederatie