Hoera! De resultaten van de Clubscan zijn er

Enkele weken geleden lanceerden we de campagne www.herlaadjouwsportclub.be. Daarbij vroegen we aan de clubs om de clubscan in te vullen. En dat was een schot in de roos! Maar liefst 700 andere sportclubs deden de afgelopen weken de Clubscan, bedankt aan iedereen! Wij gingen meteen met alle antwoorden aan de slag. Ook benieuwd?

Clubscanners

Coach Maarten analyseerde en kwam tot deze resultaten.

Het verdict: Met de motivatie zit het goed, jullie willen stuk voor stuk jouw sportclub een klasse hoger tillen. Daarbij zijn financiën belangrijk, blijkt duidelijk uit de Clubscan. En dat is logisch, want wist je dat ongeveer 15% van de sportclubs zichzelf financieel ongezond noemt omwille van corona? Maar ook de reserves van de clubs die wel nog in financiële vorm zijn, dreigen zonder nieuwe inkomsten uitgeput te raken. Daarom schieten wij je te hulp met financiële begeleiding op maat, waarbij we focussen op wat jullie het meest nodig hebben.

Los van het financiële luik, valt het trouwens op dat zowat alle clubs de toekomst optimistisch tegemoet zien en graag hun beste beentje voor willen zetten. Clubs willen duidelijk versterken, groeien en scoren na corona, want 32% van de sportclubs vraagt hulp bij het opstellen van een plan voor de toekomst voor hun sportclub. We hear you en we geven jouw club graag een duwtje in de rug om een uitdagende, aantrekkelijke toekomststrategie in elkaar te boksen.

Nam jij deel aan de Clubscan? Dan mag je vóór de zomer nog een persoonlijke actieplan voor jouw sportclub in je mailbox verwachten.

Samen halen we de finish!

Geen rust voor de tweede helft

Kan je niet wachten om jouw clubproblemen te tackelen? Wij geven je rugdekking!

Tijdens de eerste speelhelft scoorden we al met de gratis webinars die we in mei en juni organiseerden. Maar wij nemen geen rust voor de tweede helft, want wist je dat je over diezelfde én andere thema’s, zoals sponsoring, financiering en subsidies, ook gratis persoonlijke begeleiding kan krijgen? En ook voor hulp bij het opstellen van een actieplan voor jouw club, kan je bij ons terecht. Laat van je horen en stuur een mailtje naar Klaas op info@herlaadjouwsportclub.be.

Daarnaast staan er nog twee webinars op het programma op 15 en 16 juni. Die tweede datum is een infosessie voor ons supertraject, een unieke kans om de batterijen van jouw sportclub helemaal op te laden.

Teken nú in op ons supertraject!

Zonder sterke bestuurders, vrijwilligers en trainers is er geen sport in clubverband mogelijk. Met ons gratis supertraject ‘Plan de toekomst van jouw sportclub’ gaan we komend najaar samen op zoek naar de energie van jouw sportclub en jullie sterktes en zwaktes als club. We duiken met jouw sportclub in een traject van 6 groepssessies, afgewisseld met individuele coachingmomenten per sportclub.

Intekenen op dit supertraject is dus een unieke kans om in enkele maanden tijd jouw sportclub nieuwe energie te geven, te structureren en te plannen, en dat helemaal gratis! We eindigen het traject met en concreet plan van aanpak waar jouw club verder mee aan de slag kan. Omdat we pas na de zomer starten, kan je bovendien eerst jouw eigen batterijtjes ook nog opladen tijdens een welverdiende zomervakantie.

Krijg je graag nog meer uitleg? Schrijf je dan in voor de online infosessie op 16 juni van 20u tot 21u.

Met dit supertraject haalt jouw sportclub de finish!

Supertraject

De Vlaamse Sportfederatie zit in een nieuw jasje!
Zelfde team, zelfde spirit, zelfde ondersteuning.
Voor sportfederaties én voor sportclubs (vroeger ‘Dynamo Project’).
Vanaf nu onder één naam: de Vlaamse Sportfederatie.
One team!

Vlaamse Sportfederatie