Jonge Leeuwen daagt geëngageerde jongeren in sportclubs uit

Sportclubondersteuning

Zet je klauwen in je idee en inspireer de sportwereld! Met die slogan gaan we dit najaar, samen met sportfederaties, op zoek naar gemotiveerde clubsporters tussen 16 en 25 jaar. We zijn ervan overtuigd dat er enorm veel talent schuilt in onze jeugd en dat ze met hun frisse ideeën vernieuwing kunnen brengen in de sportsector.

De Vlaamse Sportfederatie lanceert het project Jonge Leeuwen, waarin 15 jongeren de kans zullen krijgen om een vernieuwend sportidee uit te werken.

Experts en ex-topsporters zullen de jongeren in 2022 mee begeleiden, inspiratiesessies en workshops geven.

Een onafhankelijke jury kiest aan het einde van het traject vier winnaars (in vier verschillende categorieën). De gelukkigen maken kans op een prijzenpot van 8.500 euro.

Jonge Leeuwen meisje met bokshandschoenen

Gemotiveerd om je vast te bijten in je idee?

Via de website www.jongeleeuwen.be motiveren we alle sportminded 16- tot 25-jarigen om mee te doen. Hun ideeën en projectvoorstellen zullen de komende maanden verzameld worden door de sportfederaties die mee instappen in Jonge Leeuwen. Zij maken elk hun selectie en sturen hun topfavoriet door naar het traject bij de Vlaamse Sportfederatie, dat vanaf januari 2022 van start zal gaan.

Wil je meer weten over Jonge Leeuwen, dan kan je steeds terecht bij projectcoördinator Franco Janssens.

De Vlaamse Sportfederatie zit in een nieuw jasje!
Zelfde team, zelfde spirit, zelfde ondersteuning.
Voor sportfederaties én voor sportclubs (vroeger ‘Dynamo Project’).
Vanaf nu onder één naam: de Vlaamse Sportfederatie.
One team!

Vlaamse Sportfederatie