Maakt jouw sportclub kans op een BeInclusive award?

Elk jaar reikt de Europese Commissie awards uit voor organisaties die zich inzetten voor een inclusief sportbeleid. In het verleden vielen multisportclub Zedelgem Lions en de Rode Antraciet al in de prijzen.

De awards kan je winnen in 3 verschillende categorieën. Per categorie is er een prijzenpot van 15.000 euro voorzien.

Wie komt vooral in aanmerking? Organisaties die werken met kwetsbare doelgroepen (sociaal, economisch en onderwijsniveau), mensen met een beperking, mensen met diverse culturele en religieuze achtergronden, migranten, vluchtelingen of etnische minderheden.

• Breaking Barriers: deze award beloont organisaties die veerkracht hebben getoond bij het bevorderen van deelname aan sportactiviteiten.

• Celebrating diversity: een award voor organisaties die tolerantie hoog in het vaandel dragen. Het accent wordt gelegd op de voordelen die er zijn van wederzijds begrip door en bij individuen, groeperingen en allerhande samenwerkingsverbanden.

• Inspiring change: de categorie voor inspirerende projecten die positieve verhalen brengen over empowerment. Het zijn daarbij de mensen uit kansengroepen die het voortouw nemen om verandering teweeg te brengen.
logo BeInclusive

Een project indienen?

Stel je dan zeker kandidaat, vóór 21 oktober via de EU Funding & Tender Opportunities Portal.

Ben je niet helemaal zeker of jouw organisatie in aanmerking komt? Of heb je bijkomende vragen? Neem contact op met Bart Verschueren (bart.verschueren@eusportlink.be) van EU Sport Link. Hij helpt je op weg.

De Vlaamse Sportfederatie zit in een nieuw jasje!
Zelfde team, zelfde spirit, zelfde ondersteuning.
Voor sportfederaties én voor sportclubs (vroeger ‘Dynamo Project’).
Vanaf nu onder één naam: de Vlaamse Sportfederatie.
One team!

Vlaamse Sportfederatie