Olympische clubhelden sieren het straatbeeld

Op 23 juli is het zover, de hoogmis van de topsport gaat van start. De olympische vlam verwarmt twee weken lang alle sportharten. Tokio wordt het centrum van de wereld en alle ogen staan gericht op ons ‘Team Belgium’. Topsporters worden de helden van ons volk! 

Onze volkshelden van dat moment zijn ook lokale sporthelden: gestart met sport op school, opgegroeid in een lokale sportclub, opgeleid door trainers, begeleid door de federatie en dat helemaal tot in Tokio! 

Deze zomer willen we met de Vlaamse Sportfederatie en Sport Vlaanderen, naast de bestaande campagnes van Team Belgium, die lokale steun duidelijk maken. We willen deze Olympische Spelen aangrijpen om onze topsporters figuurlijk terug naar hun lokale club te trekken, hun eigen verdienste in de kijker zetten, maar ook die van de club, hun voormalige trainers, hun lokale overheid,… en zo misschien ook wel nieuwe leden naar de sportclub krijgen. 

Lokale affichecampagne

Helden doen dromen en ze laten nieuwe jongeren naar de sportclub komen. Die helden succes wensen is het doel van de campagne ‘Clubhelden in Tokio’. 

Wat mag je verwachten? In het dorp of de stad van een 60-tal olympische atleten en teams zullen gepersonaliseerde affiches opduiken. Op die manier promoten we de link met de sportclub en de sportfederatie. Want kleine Nina werd geen wereldtopper zonder haar turnjuf en mini-Emma scoorde haar eerste driepunter tenslotte ook in de sportclub om de hoek. 
 

Afbeelding
Campagne clubhelden in Tokio - Noor Vidts
Afbeelding
Belgian Cats
Afbeelding
Wout Van Aert

Enkele cijfers

  • 17 deelnemende federaties 
  • 52 atleten en 4 teams pronken op affiches 
  • 15.367 affiches worden gedrukt 

Nieuws & Inspiratie

Afbeelding
Skater
Afbeelding
Coctails Inspiratiedag

 

De Vlaamse Sportfederatie zit in een nieuw jasje!
Zelfde team, zelfde spirit, zelfde ondersteuning.
Voor sportfederaties én voor sportclubs (vroeger ‘Dynamo Project’).
Vanaf nu onder één naam: de Vlaamse Sportfederatie.
One team!

Afbeelding
Vlaamse Sportfederatie