Ook op kamp een veilig sportklimaat: ICES doet aanbevelingen

Ethiek

Een veilige sportzomer, waar grensoverschrijdend gedrag het sportplezier niet in de weg staat? Belangrijk dat organisatoren van sportkampen ook daar aandacht voor hebben. Het Centrum Ethiek in de Sport (ICES) publiceerde een aantal aanbevelingen om preventief werk te kunnen maken van een integriteitsbeleid.

Organiseer je sportkampen of stages? Dan heb je over onderstaande vragen zeker al nagedacht:

• Bij sportkampen met overnachting: hoe organiseren we best de kamerindeling?
  • Hoe ga ik met deelnemers in gesprek over grensoverschrijdend gedrag?
  • Hoe omgaan met sociale media tijdens en na het kamp (bv. vriendschapsverzoeken naar begeleiders,...)?
  • Zijn er specifieke risicofactoren voor grensoverschrijdend gedrag tijdens sportkampen?
  • Op welk moment licht je de ouders in wanneer er een incident is van grensoverschrijdend gedrag?
  • ...

ICES doet aanbevelingen aan organisatoren via dit advies. Het is louter richtinggevend. Elke organisatie bekijkt best voor zichzelf welke maatregelen passend zijn voor de eigen context.

teamspirit

De Vlaamse Sportfederatie zit in een nieuw jasje!
Zelfde team, zelfde spirit, zelfde ondersteuning.
Voor sportfederaties én voor sportclubs (vroeger ‘Dynamo Project’).
Vanaf nu onder één naam: de Vlaamse Sportfederatie.
One team!

Vlaamse Sportfederatie