Week van de Official 2021 gaat van start

Binnen enkele weken is het weer zover. Dé week om onze scheidsrechters, juryleden, tijdsopnemers,... in de bloemetjes te zetten. De Week van de Official loopt van 1 tot 10 oktober 2021. Doe mee en deel jullie acties via #bedanktscheids #bedanktjury!

Ieder jaar bedanken we samen met 40 sportfederaties de officials in Vlaanderen. Federaties, clubs en sporters organiseren heel wat acties en bedankingen. Ook in 2021 doen we dit gewoon opnieuw, na een ongelooflijke coronaperiode. Bedankt officials!

Na onze 2 geslaagde webinars vorig jaar organiseren we ook dit jaar 1 interessante sessie op maat van de official.

Panelgesprek voor officials - Respect op en naast het veld

Respect op en naast het sportveld is belangrijk.
En ook als official krijg je soms te maken met racisme, homofobie of seksisme. Maar hoe reageer je hier nu op? En waarom is dat belangrijk?

Op dinsdag 5 oktober organiseren we samen met het Centrum Ethiek in de Sport een panelgesprek voor alle officials. Volg het mee vanop de eerste rij!

• Waar? Winkelhaak in Antwerpen. Wij bieden plaats voor 50 personen om het mee te volgen en mee in gesprek te gaan. Ook kan iedereen het van thuis online mee volgen.
  • Wanneer? 20u tot 21u30
  • Prijs? Gratis voor alle deelnemers

HR_respect

Verwacht je alvast aan boeiende gesprekken en leerrijke inzichten over de ervaringen van officials en atleten in het omgaan met racisme, homofobie en seksisme. Welke drempels ervaren officials om discriminatie te melden? Wat betekent het voor sporters als officials al dan niet optreden bij discriminatie?

Het panelgesprek is specifiek gericht naar alle Vlaamse officials. Maar toegankelijk voor alle geïnteresseerden.

Met wie gaan we in gesprek?

Moderator van dienst, Aster Nzeyimana, leidt het gesprek in goeie banen. En daarnaast zorgen we ook voor een mooie aanvulling vanuit het beleid en het werkveld.

Meer info en schrijf je alvast in ›

Campagne

Alle informatie over de campagne vind je op www.weekvandeofficial.be.

Wil je aan de slag met onze campagnebeelden voor jouw federatie of club? Graag! Download alles op onze website

Week van de Official Banner

De Vlaamse Sportfederatie zit in een nieuw jasje!
Zelfde team, zelfde spirit, zelfde ondersteuning.
Voor sportfederaties én voor sportclubs (vroeger ‘Dynamo Project’).
Vanaf nu onder één naam: de Vlaamse Sportfederatie.
One team!

Vlaamse Sportfederatie