Beleidsplanning in zicht! Inspiratie en leesvoer voor de externe analyse

Beleidsplanningstijd voor sportfederaties! Tijd voor reflectie, ambitie, input, goesting, inspiratie, realisme,...
En voor het openen van de blik naar buiten.

We trakteren je, hier-en-nu, op een aantal pittige trends, gehaald uit de mosterd die Tomorrowlab op onze boterham smeerde tijdens een VSF inspiratiesessie.
Hou je vast.

(R)evolutie, bevolkingsgroei, vergrijzing, nieuwe technologieën, individualisering, collectief narcisme, nieuwe generaties, flexibiliteit, verstedelijking, klimaatverandering, waterschaarste, biodiversiteitsverlies, toenemende wetgeving, globalisering, hyper lokaal, prosumers, design for disassembly, nieuwe businessmodellen (vb leasen van jeans), gezondheidsobsessie en -competitie, welvaartsziektes, IoT, AR, VR, AI, rekenkracht, wearables, data, digital twinning, autonome systemen, robots, immersieve technologieën, slimme objecten, self assembly.

Nog inspiratie?

Een aantal inspirerende artikels uit Nederland:

Op zoek naar cijfers?

• Duik in de website van statistiek Vlaanderen. Met allerhande statistieken in tal van domeinen, waaronder ook sport. Data en cijfers, gebruiksklaar om voor jouw federatie te vertalen naar relevante uitdagingen (opportuniteiten en bedreigingen).
  • Denk ook aan de data in het kennisplatform van Sport Vlaanderen. Val je uit de lucht? Lees zeker ook even dit nieuwsberichtje.
  • Neem in deze fase ook zeker even het meetplan van je huidige beleidsplan erbij. Hoewel de beleidsperiode nog niet is afgerond, spot je zeker al enkele tendensen. Welke doelen gaan we halen en welke niet? Wat nemen we mee?

Klaar voor discussie?

Goed bezig!