Bijscholingen verenigingswerk

Sinds 15 juli kan de sportsector sportbegeleiders, trainers, scheidsrechters, juryleden... vergoeden via een nieuw gunstig statuut: "verenigingswerk". Dat statuut laat toe om tot 500 euro per maand en 6.000 euro per jaar bij te verdienen, zonder dat de vereniging of de verenigingswerker daar belastingen of sociale bijdragen op moet betalen.

Bijscholingen

Het Dynamo Project organiseert vanaf eind september bijscholingen en infosessies over verenigingswerk. In deze sessies krijg je een antwoord op vragen zoals:

• Wie kan verenigingswerker worden en wie niet?
  • Hoe combineer je het statuut met professionele bezigheden?
  • Hoe verricht je de aangifte en welke administratie is nodig?
  • Hoeveel mag je verdienen en wat zijn de fiscale gevolgen?
  • ...

Geïnteresseerden kunnen alvast inschrijven voor vijf bijscholingen. Nodig je sportclubs uit voor deze sessies!
En uiteraard ben je als federatiemedewerker ook welkom. Gezien de uniforme inhoud worden voorlopig geen aparte sessies voor sportfederatiemedewerkers georganiseerd, dus schrijf je zeker in voor één van onderstaande sessies.

Wil je graag een sessie voor je clubs organiseren? Dan kan je vanaf nu een bijscholing (+/- 3 uur) of infosessie (+/- 1u) "Verenigingswerk: vergoeden op een eenvoudige en voordelige manier" aanvragen via de Dynamo Project website.

Meer informatie

Momenteel werkt het Dynamo Project aan een brochure over verenigingswerk, die er dit najaar snel zal komen. Sportclubs met specifieke vragen zullen na de bijscholingen ook begeleiding op maat kunnen aanvragen.
Sportclubs die nu al op zoek zijn naar meer informatie over verenigingswerk, kunnen terecht op www.dynamoproject.be/verenigingswerk.

Grace Hellinckx