Boest! in tijden van corona

Communiceren met ouders, het is en blijft een cruciaal thema voor sportclubs. Het is het derde thema waarover de campagne Boest! ons wil inspireren met een filmpje. Door de coronamaatregelen loopt het filmpje wat vertraging op, maar we verwijzen sowieso graag door naar de website www.boestjesportclub.be voor interessante tips en voorbeelden.

Bereid je momenteel je nieuwe clubseizoen voor en wil je graag nadenken over communicatie met ouders? In de blauwe balk op deze webpagina krijg je inspiratie over helder communiceren, schriftelijk communiceren, mondeling communiceren en het belang van visuele ondersteuning.

Wat is Boest!?

Boest! helpt trainers, bestuurders en vrijwilligers van sportclubs om hun Nederlandstalige werking in een meertalige context te kunnen behouden. Zo bieden sportclubs kinderen en hun ouders een oefenkans Nederlands, want dat is vaak 1 van de redenen waarom ouders hun kind inschrijven in een Nederlandstalige club. Heel wat scholen geven die boodschap aan ouders die thuis een andere taal spreken met hun kind. Zo oefent een kind ook buiten de school Nederlands.

Wil je meer weten over dit project? Op onze website kan je een interessant artikel vinden.

Info en contact

www.boestjesportclub.be
boest@derand.be
www.facebook.com/vzwderand.be
contactpersoon: Cindy Van Dijck – 02 568 01 78 – cindy.vandijck@derand.be

Je kan ook terecht bij onze ondersteuner Tine (tine@vlaamsesportfederatie.be).

Gepost door:
Grace Hellinckx