Clubgrade: fase 2 komt eraan!

Clubgrade wil sportclubs duurzaam versterken met een nieuwe experimentele methodiek. De voorbije maanden vond een uitgebreide inputverzameling plaats, en werkten we samen met een groep pilootclubs en experten de methodiek concreet uit. Nu zijn we klaar om te testen in fase 2! En vervolgens waar nodig aan te passen en te verfijnen. Wat houdt dit in voor jou?

We willen clubs helpen bereiken wat ze willen bereiken. Dit doen we door een sportclub de upgrade te geven waar een sportclub aangeeft die nodig te hebben. Tijdens een proces dat samen met de club aangegaan wordt en waarin zowel sportdienst als sportfederatie betrokken worden, willen we complementair met reeds bestaande dienstverlening voor iedere club een uniek traject uitstippelen.

Hieronder lichten we de methodiek toe. Vervolgens zoomen we verder in hoe jij kan bijdragen in fase 2.

Wat kan jij betekenen binnen Clubgrade?

1. Communiceer de oproep voor Pilootgroep 1 aan je sportclubs en/of spreek gericht enkele clubs aan. Clubs kunnen zich t.e.m. 30 juni kandidaat stellen.
  2. Stel je kandidaat als "vraagverduidelijkaar" voor 30 juni en experimenteer mee in luik 2 en 3. In ruil krijg je een boeiend opleidingstraject in ruil met een focus op soft skills en gesprekstechnieken. Iets waar je in je job als clubondersteuner of federatiemedewerker zeker de vruchten van zal kunnen plukken. Hou alvast 12 september, 28 september en 12 oktober vrij in je agenda. We richten ons voor fase 2 op een pool van 15 à 20 mensen waarmee je ervaringen kan uitwisselen.
  3. We gebruiken "vraagverduidelijkaar" als voorlopige term. Kan jij iets frisser bedenken?
  4. Heb je bepaalde clubs voor ogen waarop je enorm trots bent? Laat het ons weten en licht toe wat hen net zo sterk maakt. Binnen Clubgrade is er veel aandacht voor goede praktijkvoorbeelden. We inventariseren gaandeweg en laten op die manier organisch een databank groeien.

Vragen?

Geef een seintje via yves@vlaamsesportfederatie.be

Lees ook

Clubgrade versterkt sportclubs en helpt ze bereiken wat ze willen bereiken. Dit doen we door een sportclub de upgrade te geven waar een sportclub aangeeft die nodig te hebben. We stelden hiervoor een complementair team samen:

• Annemie Rossenbacker en Mark Hongenaert van Levuur zorgen mee voor het uitwerken en verfijnen van de globale procesflow. Daarnaast ontwerpen en begeleiden ze het participatieve luik van dit project.
  • Koen Vermeulen van Vrijwilligerswerk Werkt brengt expertise in het begeleiden van strategische veranderingsprocessen rond structuur en cultuur in organisaties in het team.
  • Binnen de Universiteit Gent gaat Tom De Clerck als onderzoeker aan de slag, aangestuurd door Annick Willem (strategisch beleid en ontwikkeling van organisatiecapaciteit) & Leen Haerens (Zelfdeterminatie Theorie).
  • Vanuit de Vlaamse Sportfederatie/Dynamo Project coördineert Yves Van Ginneken Clubgrade.
Yves Van Ginneken