Europese week van de Sport: doen jouw clubs mee?

Wie sport, beleeft meer. En dat geldt natuurlijk niet alleen in Vlaanderen, maar ook ver daarbuiten. Daarom organiseert de Europese Commissie van 23 tot 30 september 2019 voor de vijfde keer de Europese week van de Sport. Onder het overkoepelende thema ‘#BeActive” willen zij iedereen aanzetten om tijdens de week van de sport actief te zijn en dat het hele jaar te blijven.
Zijn er clubs van jouw federatie die deelnemen? Zet hen dan in de kijker!

Zevenendertig Europese landen nemen deze week deel aan de Europese week van de sport. Deze actie is opgebouwd rond specifieke thema's: leeromgeving, werkplekken, buitenactiviteiten, sportclubs en fitnesscentra.
Ook Vlaanderen neemt deel aan de actie, en misschien zijn er wel clubs van jouw federatie bij.

De Maand van de Sportclub staat in het teken van de Europese actie en hierdoor kunnen de Vlaamse sportclubs ondersteuning aanvragen om een samenwerking, uitwisseling of uitdaging aan te gaan met een Europese club.

Zesendertig sportclubs gingen op zoek naar een buitenlandse partner en dienden een dossier in. Hiervan werden 33 initiatieven weerhouden.

Benieuwd naar welke projecten er deze week plaatsvinden? Neem hier een kijkje.
Wil je je clubs motiveren om volgend jaar deel te nemen, dan kunnen ze zichzelf hier al aanmelden.

Tine Van Bossuyt