Sportclubondersteuning: Feed & Food

Wat versta jij onder het beleidsvoerend vermogen van je clubs? Zie je noden of groeikansen om je clubs structureel verder te helpen in plaats van ad-hocoplossingen aan te bieden? Heb jij ideeën hoe we clubs kunnen wapenen voor een beloftevolle toekomst? Ken je voorbeelden van clubs die al klaar zijn voor de toekomst? Kom dan zeker naar één van onze Feed & Food momenten in augustus zodat we op basis van je input ons clubondersteuningsaanbod maximaal kunnen afstemmen op het jouwe!

Begin 2017 brachten we jullie op de hoogte van de open offerte-aanvraag van Sport Vlaanderen om methodieken van sportverenigingsondersteuning te ontwikkelen (en te implementeren en te evalueren). Met als doel het beleidsvoerend vermogen van sportverenigingen te verhogen. In de laatste editie van het VSF magazine kon je vervolgens lezen dat het VSF projectplan gekozen werd.

Officieel is het nieuwe project dus lopende, maar de échte start lanceren we graag samen met jouw federatie. We doen dat met vier "Feed & Food" momenten waarbij je VSF 'voedt' met input voor het project (ook de naam van het project kan je nog mee kiezen):

  • Hoe zie jij de sportclub van de toekomst?
  • Hoe versterk je sportclubs in hun beleidsvoerend vermogen?
  • Welke sportclubs ken je die bestuurlijk reeds mooie stappen gezet hebben die de duurzaamheid van de club ten goede komen?
  • Waar komen sommige (van je) sportclubs net dat tikkeltje tekort en welke stap ontbreekt om beter gewapend te zijn?
  • Hoe kan je federatie vertrekken van reële problemen en behoeften binnen een club om ze vervolgens strategisch te verbeteren (en welke ondersteunende rol kan VSF hierin spelen)?
  • ...

Langs onze kant voorzien we  wat lekkers terwijl je bijpraat over de vakantie & ervaringen en meningen uitwisselt. Je kan je hier inschrijven voor één van volgende momenten:

  • 17 augustus (9u - 12u30): Gent
  • 25 augustus (9u - 12u30): Brussel 

We zoeken ook nog geïnteresseerde federaties/clubondersteuners voor de klankbordgroep van het nieuwe project. De klankbordgroep vindt tweemaal per jaar plaats, telkens in september en januari. Geef een seintje via yves@vlaamsesportfederatie indien je interesse hebt. De eerste klankbordgroep vergadering zal ter info doorgaan op 12 of 13 september.

Ter info: Ken je goede voorbeelden die de theorie reeds in praktijk hebben omgezet? Nodig gerust één of twee clubs uit voor zo'n Feed & Food moment!

Gepost door: 
Yves Van Ginneken