Europese week van de Sport: help jouw clubs aan projectsubsidies!

Wie sport, beleeft meer. En dat geldt natuurlijk niet alleen in Vlaanderen, maar ook ver daarbuiten. Daarom organiseert de Europese Commissie jaarlijks in september de Europese week van de Sport. Onder het overkoepelende thema "#BeActive” willen ze iedereen aanzetten om tijdens de week van de sport actief te zijn, en dat het hele jaar te blijven.

Europese uitwisseling sportclubs

Sport Vlaanderen biedt, in samenwerking met VSF en ISB, de Vlaamse sportclubs de mogelijkheid om een samenwerking, uitdaging of uitwisseling te organiseren met een Europese sportclub. Zo maakt iedere Vlaamse club, aangesloten bij een erkende federatie, kans op een budget van €750 voor een project dat plaatsvindt tussen 19 en 30 september.

Motiveer ook jullie clubs om zich in te schrijven en tijdens deze week Europese samenwerkingen aan te gaan.

Opgelet, de uiterste indiendatum is maandag 22 juni om 23u59! Het volledige reglement en het deelnameformulier kan je vinden via de website van Sport Vlaanderen. Rekening houdend met de onzekerheid rond sporten in groepsverband of samenkomsten, wordt aan sportclubs die een fysieke uitwisseling plannen ook gevraagd een (online) alternatief te voorzien.

Heb je graag een blik achter de schermen? Dat kan via dit artikel over Koninklijke Turnkring Aalst, Turnkring Oostakker en Turnclub Olympia Merelbeke die via dit initiatief samen een Engelse topcoach lieten overkomen.

Tine Van Bossuyt