Evalueer 1 jaar verenigingswerk

 

Het statuut verenigingswerk blaast deze zomer 1 kaarsje uit. Is dit statuut voor jouw sportclub ook een interessante manier geworden om trainers en andere onmisbare schakels in je vereniging te vergoeden? Dan vragen we je om even de tijd te nemen om een bevraging van de FOD Sociale Zekerheid in te vullen (voor 30 september). Aan de hand van die bevraging zal de overheid het verenigingswerk evalueren. We verwachten dan ook dat de sportsector duidelijk zijn mening laat horen! Klik hier om de online bevraging in te vullen. Alvast bedankt!

 In dit interview lees je alvast op welke manier het Dynamo Project van de Vlaamse Sportfederatie het eerste jaar van het statuut verenigingswerk ervaren heeft.

 

Extra info?
 

De bevraging invullen kan enkel online en duurt een tiental minuten. Hier vind je -ter info- een overzicht van alle vragen (.pdf). Hieronder vind je een verduidelijking bij enkele van de vragen, zodat je de lijst vlot kunt invullen:

  • Vraag 12: het maandelijks vergoedingsplafond voor de sportsector werd verdubbeld, zie deze informatie. Let op: verwar dit niet met de verdubbeling van het plafond voor vrijwilligerswerk. Zie daarvoor deze informatie.
  • Vraag 29: Opgelet! Tegelijkertijd verenigingswerker en vrijwilliger bij dezelfde organisatie zijn, is niet toegelaten.
  • Vraag 41: Weet dat er op www.dynamoproject.be/verenigingswerk heel wat info te vinden is over dit statuut.

 

Gepost door:
Pieter Hoof