Eventsubsidies voor je federatie of je club(s)? Een project indienen kan nog tot eind september

Sport Vlaanderen wil zoveel mogelijk mensen aan het sporten krijgen en ondersteunt daarom, net als de voorbije twee jaar, weer tal van competitieve of recreratieve sportevenementen op club- of federatieniveau.
Organiseer jij zo'n event in 2020 en kan je wel een financieel duwtje in de rug gebruiken, dan kan dat dus.

Het maximale subisidiebegrag ligt op 25% van de geraamde kosten voor het desbetreffende event, niet niks dus!

Mikt jouw sportevent op één van onderstaande doelstellingen? Klik dan hier verder, lees welke events ondersteund worden en dien jouw dossier in.

Gevraagde doelstellingen (minstens 1):
- Verhogen van de participtie van sporters
- Niet sporters aanzetten tot sportparticipatie
- Bijdragen tot de branding van het Vlaamse sportbeleid
- Bijdragen tot de branding van Vlaanderen als (top)sportregio
- Verhogen van de maatschapelijke relevantie van sport
- Realiseren van topsportdoelstellingen

Zoals je kan lezen, komen er sportevenementen van allerlei aard in aanmerking.
Voorbeelden 2019: Halloween Run (Mol), IFAM INdoor atletiek (Gent), Ambiandcross wielrennen (Wachtebeke), BK Kubb (Beveren), Memorial Van Damme (Brussel), Gymgala (Antwerpen), ....

De volledige lijst van ondersteunde projecten in 2019 kan je hier vinden.

Tine Van Bossuyt