GDPR op maat van je sportfederatie: update handleiding en tools

Vanaf 25 mei moeten alle organisaties, dus ook sportfederaties en -clubs, in regel zijn met de nieuwe privacywetgeving (GDPR).

Handleiding en tools "op maat van je sportfederatie"

Om onze leden-sportfederaties hierin te ondersteunen ontwikkelde VSF een handleiding en tools "op maat van je sportfederatie". Deze documenten kregen een eerste grondige inhoudelijke update.

Wat is er aangepast?

• De tool "register van gegevensverwerking" is aangevuld met een ingevuld voorbeeld voor sportfederaties. Je kan als sportfederatie van dit voorbeeld vertrekken om je eigen verwerkingsactiviteiten in het register te verwerken. LET OP! Dit vermindert de eigen verantwoordelijkheid niet om de inhoud aan te passen aan de realiteit van je eigen sportfederatie! Bekijk elk vakje kritisch en pas / vul aan.
  • Het document "evaluatie verplichting DPO" is ingeperkt qua omvang. Bij twijfel raden we aan een expert in te schakelen.
  • De handleiding "GDPR op maat van je sportfederatie" is aangepast in functie van de nieuwe tools (en kreeg ook enkele kleine inhoudelijke verduidelijkingen).

Klik hier rechtstreeks door naar alle ondersteunende documentatie rond GDPR of navigeer via de menubalk op de homepagina naar "producten" en selecteer het trefwoord "GDPR".

Let op!
Zorg ervoor dat je ingelogd bent, enkel medewerkers van sportfederaties hebben toegang tot deze documenten.

Denk ook aan...

• ons aanbod maatbegeleiding GDPR (eerste keer in 2018 kan dit tegen een voordeeltarief van € 100 voor 1,5u begeleiding, incl. 1,5u voorbereiding of nazorg)
  • onze FAQ's, onder andere ivm GDPR.

Leen Magherman