Leen Magherman

Goed bestuur in sportfederaties

VSF zet in op de ondersteuning van de sportfederaties op vlak van goed bestuur. We willen hiervoor ook graag jullie input. Klik door voor het overzicht van onze ondersteuningsmogelijkheden.

• Goed bestuur en het decreet
    1. Zelfscan op basis van de harde indicatoren: VSF ontwikkelde een Excel document waarin de federatie kan aanvinken wat wel / nog niet in orde is en op basis daarvan een idee krijgen van de totaalscore op dit moment. Dowload de zelfscan hier (laatste update 30 maart 2017).
    2. Inventariseren van ondersteunende documenten / tools en goede voorbeelden per indicator: aan de zelfscan hangen ook een aantal verwijzingen naar ondersteunende/inspirerende documenten. Momenteel is dit nog beperkt, maar dit zal stapsgewijs aangevuld worden. We plaatsen een datum van laatste update bij de zelfscan. Heb je opmerkingen over of suggesties / goede voorbeelden voor deze zelfscan? Laat het zeker weten aan Leen (09 243 12 90).
    3. Wil je graag een bilateraal gesprek met VSF omtrent goed bestuur? Contacteer Leen (09 243 12 90)

Om jullie nog beter te kunnen ondersteunen krijgen we graag een idee van de stand van zaken en uitdagingen in jouw federatie. Daarom nodigen we jullie uit om ons de zelfscan ingevuld terug te bezorgen. En/of om ons te laten weten over welke specifieke indicator(en) jullie graag extra ondersteuning wensen. Op basis van de input die ons bereikt, bekijken we extra ondersteuningsmogelijkheden. Contacteer Leen (09 243 12 90).

•  Goed bestuur “advanced
    Federaties die momenteel, al dan niet onder impuls van goed bestuur in het decreet, een grondige verandering in de structuur, werking, organisatie van de federatie willen realiseren, nodigen we uit om deel te nemen aan een gratis “brainstormsessie organisatieontwikkeling” (27 maart – 19u-22u – Gent). Tijdens deze avond bekijken we samen met de aanwezige federaties waar er eventueel gelijkaardige uitdagingen liggen en hoe VSF daar een rol in kan spelen.