Sophie Cools

Grensoverschrijdend gedrag? Leer bij op 5 september!

Maak jij mee een vuist tegen grensoverschrijdend gedrag in de sport? Op 5 september informeren en inspireren we sportfederaties en andere betrokkenen over mogelijke initiatieven.

Wellicht zijn er in jouw federatie en/of door jouw clubs ook vragen op vlak van (seksueel) grensoverschrijdend gedrag: zijn wij wel voldoende goed bezig? Welke stappen zou ik nog kunnen of moeten ondernemen? Wat indien er iets gebeurt binnen onze federatie of clubs? Waar kan ik terecht?

Naast de algemene informatie over dit thema, raden we federaties aan om naar de VOICE studiedag te komen op 5 september. Tijdens deze dag geeft het VOICE-project (een samenwerking tussen 8 Europese landen, waar onder andere Vlaanderen in participeert via onderzoekster Tine Vertommen) slachtoffers van seksueel grensoverschrijdend gedrag in de sport de kans om hun verhaal te doen en gehoord te worden.

Een greep uit het programma van deze dag: persoonlijke getuigenissen van slachtoffers van seksueel grensoverschrijdend gedrag in de sport, een gesprek met de VOICE ambassadeurs en de Vlaamse Kinderrechtencommissaris, 10 mythes over seksueel geweld in de sport, de Sport met Grenzen vlaggensysteem workshop, een good practice uitwisseling en een workshop over het voeren van een beleid als sportfederatie.

Praktisch?

• 5 september - ganse dag.
  • Thomas More - campus Sanderus - Antwerpen.
  • Prijs: €65: incl. koffiepauzes, lunch, congresmapje en het Sport met Grenzen vlaggensysteem pakket (2de editie)

Doelgroep: medewerkers van sportfederaties, sportdiensten en sportverenigingen, (para-)medici, sportcoaches, clubbestuurders, professionele hulpverleners, beleidsmakers, onderzoekers en studenten.

Alle informatie vind je hier.

Inschrijven kan via deze link.