Het nieuwe verenigingenrecht: Dynamo Project organiseert bijscholingen

Op 1 mei 2019 zal het nieuwe verenigingenrecht in werking treden. Nieuw op te richten verenigingen zullen onmiddellijk onder de wet vallen, maar bestaande verenigingen krijgen iets meer tijd om zich aan te passen. Zeker geen haast dus!

Je bestaande vereniging valt pas op 1 januari 2020 onder de nieuwe wetgeving. De statuten moeten ten laatste op 1 januari 2024 in overeenstemming zijn met de nieuwe wetgeving. 

Omdat organisaties ongetwijfeld al met vragen zitten, organiseert het Dynamo Project vanaf volgende maand bijscholingen over de gewijzigde vzw-wetgeving. Ze zijn gericht op sportclubbestuurders, maar als federatiemedewerker ben je uiteraard ook welkom. Een overzicht van de reeds ingeplande bijscholingen vind je op de site van Dynamo Project.

VSF plant later dit jaar nog een bijeenkomst voor sportfederaties over dit thema. Zijn er al specifieke uitdagingen binnen je federatie door de nieuwe wetgeving? Geef ze ons gerust door, dan kunnen we hierop inspelen. Stuur daarvoor een mailtje naar Leen (leen@vlaamsesportfederatie.be).

 

Gepost door: 
Grace Hellinckx