Het nieuwe verenigingenrecht voor sportfederaties: gratis bijscholing

Op 1 mei 2019 treedt het nieuwe verenigingenrecht in werking.

Nieuw op te richten verenigingen vallen onmiddellijk onder de wet. Geen haast voor sportfederaties, die als bestaande verenigingen pas op 1 januari 2020 onder de nieuwe wetgeving vallen. Statuten moeten ten laatste op 1 januari 2024 in overeenstemming zijn.

Maar dat is geen reden om af te wachten. We vatten de koe bij de horens en organiseren op dinsdag 4 juni een twee uur durende (gratis) bijscholing, specifiek voor sportfederaties. Meer informatie en inschrijven via deze pagina.
Heb je op voorhand bepaalde vragen, twijfels of bedenkingen op vlak van de nieuwe verenigingswetgeving? Geef het zeker mee via het inschrijvingsformulier (of later via mail). Dan spelen we deze door aan de lesgevers.

Graag tot dan!

PS: Dynamo Project organiseert de komende maanden ook bijscholingen voor sportclubs over dit thema. Hier vind je alle data en locaties. Promoot deze gerust bij jullie clubs! Zelf ben je als federatiemedewerker uiteraard ook welkom.

Lees ook: Wat je moet weten over het nieuwe wetboek vennootschappen en verenigingen

Leen Magherman