Ken jij HRwijs al?

HRwijs is een dienstverlening van Verso (Vereniging voor Social Profit Ondernemingen) en geeft gratis advies in medewerkersbeleid aan werkgevers in de social profit.

Gerichte informatie

De werking van (kleine) ondernemingen in de social profit is vaak heel specifiek. Bij HRwijs begrijpen ze dat je niet zit te wachten op groots opgezette HR-modellen, of het nu gaat om personeelswerving, coaching of welzijn op het werk. HRwijs gaat voor gerichte ondersteuning op maat. Concrete antwoorden op concrete vragen. Vragen als

• Waaraan moet je denken als je mensen gaat aantrekken en aanwerven?
  • Hoe verloopt een functioneringsgesprek?
  • Wat zijn kenmerken van een burn-out?
  • Enz

Hier vind je een overzicht van de thema’s waar HRwijs advies en ondersteuning in geeft.

Tools, cases en advies op maat

HRwijs biedt eenvoudige, onmiddellijk bruikbare en gratis tools voor je medewerkersbeleid.
Laat je ook prikkelen door boeiende cases, inspirerende verhalen van collega’s in de social profit.

Of vraag een bezoekje aan van één van hun HR-adviseurs. Zij komen luisteren naar de dagelijkse praktijk in jouw federatie, naar je vragen en uitdagingen. Samen zoeken jullie naar oplossingen.

Leren en netwerken

HRwijs organiseert regelmatig vormingen. Van een halve dag tot maximaal twee dagen, gratis of budgetvriendelijk. Laagdrempelige vormingen voor starters, afgewisseld met inspiratiesessies om eens op een thema door te gaan. Op al deze momenten krijg je de kans om ervaringen uit te wisselen met collega’s uit de sector.

Bekijk zeker even de workshop "HRscan". De HRscan is een vragenlijst met 11 meerkeuzevragen op basis waarvan je de stand opmaakt van je HR-beleid. Onder begeleiding van een HRwijs adviseur wordt de tool toegelicht en ingevuld. Zo krijg je een eerste schets van sterktes en werkpunten van jouw organisatie. Tijdens de aansluitende broodjeslunch kan je ervaringen delen met collega’s in de sector.

De HRscan wordt ook “aan huis” geleverd. In dat geval vullen verschillende personen van je organisatie de scan in onder begeleiding van HRwjis.

Vragen?

Contacteer Pieter Vleugels - projectverantwoordelijke HRwijs - 0499 37 39 83