Product in de kijker: sjabloon evaluatie leidinggevenden

Het onderste uit de kan van je sportfederatie halen? Graag! Maar hoe zorg je ervoor dat alle betrokkenen (medewerkers, bestuurders) zo goed mogelijk functioneren in jouw organisatie?
In dat kader kunnen functionerings- en evaluatiegesprekken nuttig zijn.
Tussen leidinggevenden en medewerkers. Maar ook intern in en van de raad van bestuur. Om zo eventuele pijnpunten snel te detecteren en bij te sturen, maar evenzeer om competenties en opportuniteiten ten volle te benutten.

Wil jouw federatie opstarten met zo'n gesprekken of doe je ze al een tijdje maar kan je wel wat inspiratie gebruiken? Denk aan ons algemeen sjabloon voor een evaluatie- of functioneringsgesprek. En aan onze modelbevragingen voor (zelf)evaluatie van de raad van bestuur (in zijn geheelde bestuursleden individueel).
Maar, wat in dit proces heel belangrijk is en te vaak wordt vergeten: het functioneren van de manager (directeur / leidinggevende). Want hij / zij heeft evenzeer - als niet meer- nood aan feedback, van zowel het bestuur als zijn/haar medewerkers.
VSF maakte er onlangs werk van en deelt graag haar werkwijze en sjabloon voor functionerings- en evaluatiegesprek met leidinggevenden.

Op zoek naar meer ondersteuning en concrete tools rond personeelsbeleid?
Neem zeker een kijkje op de website van HR wijs. Zo bieden zij ook een sjabloon en voorbeeld van functioneringsgesprek aan. Andere voorbeelden: een sjabloon en voorbeeld van een persoonlijk ontwikkelingsplan, een checklijst bij spontane vragen tot opleiding/bijscholing van een personeelslid, tools i.f.v. het vermijden van burn out, enz.

Leen Magherman