Platform Sportclubondersteuning 26 april: schrijf je in!

Ook dit jaar organiseren VSF en ISB samen het Platform Sportclubondersteuning. Deze keer ontvangt Rugbyclub Dendermonde ons op donderdag 26 april om te inspireren, informeren en activeren. Inschrijven kan vanaf nu!

Waarom mag je dit platform niet missen?

Slechts één keer per jaar komen sportclubondersteuners recht vanuit het werkveld samen en ook jou hebben we er graag bij.
Kennis, goede praktijken en ervaringen uitwisselen: dat is het doel van het Platform Sportclubondersteuning. Ook deze keer werd deze inspirerende dag voorbereid vanuit een werkgroep sportclubondersteuners uit sportfederaties en sportdiensten. De inhoud van deze bijeenkomst werd bepaald door interesses die de deelnemers zelf aangeven. Het wordt dus een dag voor én door professionals die dagelijks streven naar de optimalisatie van de lokale clubwerking.
Benieuwd waar we het dit jaar over zullen hebben? Je vindt het volledige programma hieronder.

Inschrijven kan hier!

Dit platform is down-to-earth; geen stijve presentaties maar kernboodschappen van de experts in het veld.
Wie goed oplet, kan er op verschillende manieren geïnspireerd worden; door de locatie, de mensen maar ook de werkvormen en ludieke knipoogjes.
Veel gezelliger dan een groots congres, wat mij betreft, meer to the point. Een must in mijn agenda!
-Sofie Dely, Triatlon Vlaanderen-

9u00: Verwelkoming met koffie, gebak & ochtendkrant
9u30: Mijn super-cup club: interactief stoefmomentje onder collega’s
Welke clubs spelen binnen jouw federatie mee in de Champions League wat betreft bestuurlijke organisatie, communicatie, financieel beleid, …
We inspireren elkaar.
10u15: Clubgrade: het werkveld, onze inspirator
Tijdens deze sessie vertellen we jullie graag over de eerste bevindingen van Clubgrade vanuit het werkveld. Dit vernieuwend sportclubondersteunend project kreeg in het najaar van 2017 de kans om veel te luisteren, zowel binnen als buiten de sportsector.
Enkele kritische succesfactoren van effectieve ondersteuning dreven boven.
Zitten je sportclubs te wachten om met nog meer inhoud om de oren geslagen te worden? Misschien hebben sportclubs eerder nood aan een goede procesbegeleiding, met een efficiënte betrokkenheid van zowel sportdienst als sportfederatie?
De inspirerende Koen Vermeulen komt op zijn gekende sappige manier enkele open deuren intrappen en de eerste versie van de Clubgrade methodiek toelichten.

11u15: Koffiepauze

11u30: Project monitoring: de geleerde lessen
Te veel tijd & middelen voor sportclubondersteuning binnen jouw federatie of gemeente?

Dan is deze sessie niks voor jou.

Samen met jullie denken we na over hoe we de impact van onze sportclubondersteuning kunnen optimaliseren.

Meer financiële middelen zullen we je na deze sessie niet kunnen bieden, we leren ze jullie wel gerichter besteden aan de hand van de resultaten van het project “Monitoring Sportclubondersteuning” en enkele heel succesvolle praktijkvoorbeelden.

12u15: Broodjeslunch met soep

13u15: Sociaal-sportieve praktijken: hoe kunnen we meer losse sporters naar onze sportclub leiden?
Pieter Smets, stafmedewerker bij Demos, licht zijn kijk toe op het Vlaamse sportlandschap anno 2018.

Al jaren ondervindt hij aan den lijve dat in Vlaanderen heel wat losse sporters de weg naar de sportclub niet vinden. Hoe komt dat? En hoe kunnen we ons organiseren om wel in dit opzet te slagen?
Pieter geeft je de belangrijkste handvaten uit zijn essay mee die jij kan gebruiken om mee aan de slag te gaan binnen jouw federatie of gemeente.
13u40: Sociale-sportclubondersteuning: lessen uit de praktijk
Twee ervaringsdeskundigen uit het Vlaamse sportlandschap brengen hun praktijkverhaal met als rode draad  "de verbindende kracht van sport".
Hoe krijgen we kansengroepen aan het sporten en hoe stomen we onze clubs daarvoor klaar?
14u30: Wat kunnen we samen lokaal veranderen?
Om af te ronden gaan we andermaal rond de tafel zitten om uit te wisselen hoe we onze clubs samen nog beter kunnen helpen.
15u00: Netwerkdrink

Nog niet ingeschreven, doe dat dan snel via deze weg.

Tine Van Bossuyt