Play True Day Belgium gaat ook in 2019 voor #cleansport

Het succes van de eerste editie van Play True Day Belgium kent een vervolg: in september 2019 gaat de Belgische sport weer volop voor #CleanSport! Atleten, clubs en federaties worden alvast opgeroepen om de campagne mee te ondersteunen. 

Ook in 2019 zullen dezelfde partners* als in 2018 een Play True Day organiseren, samen met de sportfederaties. Deze vindt plaats in september 2019 met een focus op de Europese week van de sport, van 23 t.e.m. 30 september 2019. Er wordt bewust niet op één dag of weekend gemikt maar op een volledige maand om zo elke atleet, sportclub of federatie de kans te geven de zuivere sportbeoefening tijdens een van haar activiteiten in the picture te zetten. 

Wat is Play True Day Belgium?

Play True staat in het teken van een zuivere sport. De bedoeling is om sporters, het sportpubliek en anderen vertrouwd te maken met de wereldwijde strijd tegen doping en met de redenen waarom dopinggebruik indruist tegen de geest van de sport en ernstige gezondheidsrisico’s inhoudt. Dit initiatief wordt aangemoedigd door het WADA (Wereldantidopingagentschap).

Hoe kan je als sportfederatie bijdragen aan Play True Day?

Sportfederaties (en sportclubs) die clean sport mee willen uitdragen, kunnen de campagne opnieuw promoten. Er werd rekening gehouden met de evaluatie en feedback van de sportfederaties die in 2018 deelnamen. Binnenkort mag je als sportfederatie de eerste concrete info verwachten, bv. rolverdeling, beschikbaar promomateriaal, actiekader,...

Together, we go for #CleanSport!

* Play True Day Belgium is een gezamenlijk initiatief van de vier Belgische nationale antidopingorganisaties (van de drie gemeenschappen en de gemeenschappelijke gemeenschapscommissie van Brussel), het BOIC (Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité), het BPC (Belgisch Paralympisch Comité), de AISF (Association Interfédérale du Sport Francophone), de VSF (Vlaamse Sportfederatie) en de Sportrat der Deutschsprachigen Gemeinschaft.  

Gepost door: 
Grace Hellinckx